ΕΛΛΑΔΑ

Άγνωστοι «μπούκαραν» στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου και προσπάθησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο

Άγνωστοι «μπούκαραν» στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου και προσπάθησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο
thestival.gr

Η αστυνομία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών 

Στόχος διαρρηκτών έγινε το δημαρχείο Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτήριο και προσπάθησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο με τροχό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου, όταν άγνωστοι διέρρηξαν πόρτα στο ισόγειο του κτηρίου και εισήλθαν στην οικονομική υπηρεσία του δημαρχείου, όπου κατευθύνθηκαν προς το χρηματοκιβώτιο, το οποίο και προσπάθησαν να ανοίξουν κάνοντας χρήση τροχού.

Δυστυχώς για εκείνους, έγιναν αντιληπτοί από καθαρίστρια, η οποία βρισκόταν στο δημαρχείο εκείνη την ώρα και όταν άκουσε τον θόρυβο από τον τροχό αμέσως υποψιάστηκε ότι κάτι συνέβαινε και ειδοποίησε υπάλληλο του δήμου, που κάλεσε την αστυνομία. Οι άγνωστοι πρόλαβαν και εξαφανίστηκαν πριν φτάσει στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ.

Βέβαια, ακόμα και αν κατάφερναν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, δεν θα έβρισκαν κάτι, καθώς ήταν άδειο, αφού όπως εξήγησε στο thestival.gr o αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσίων του δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, τα τελευταία χρόνια, ιδίως μετά τον κορονοϊό, ο δήμος δεν εισπράττει μετρητά, αφού όλες οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, επομένως, «Ακόμη και να είχαν καταφέρει να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, δεν θα έβρισκαν κάτι να πάρουν».

Ο κ. Καρασαββίδης ανέφερε, ότι εκτός από φθορές που προκάλεσαν στην είσοδο και στο χρηματοκιβώτιο, οι δράστες δεν φαίνεται να έχουν αφαιρέσει κάτι άλλο.

Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Στόχος διαρρηκτών και άλλο δημοτικό κτήριο

Ο δήμος Ωραιοκάστρου προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό της απόπειρας διάρρηξης του δημαρχείου, ενημερώνοντας ότι διαρρήκτες εισέβαλαν και στο δημοτικό κτήριο «Παύλος Μελάς», από όπου μάλιστα αφαίρεσαν τέσσερα ηχεία.

«Στο στόχαστρο διαρρηκτών βρέθηκαν το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου και το Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς».

Άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα της Πέμπτης παραβίασαν πόρτα στο ισόγειο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου και κινήθηκαν προς το Τμήμα Εσόδων του Δήμου. Εκεί, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο, που είναι τοποθετημένο στο χώρο και αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα. Σημειώνεται ότι το χρηματοκιβώτιο δεν περιείχε χρήματα, καθώς οι συναλλαγές των πολιτών γίνονται είτε με τη χρήση τραπεζικών καρτών, είτε ηλεκτρονικά.

Επίσης, βραδινές ώρες άγνωστοι διαρρήκτες παραβίασαν πόρτα στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς». Εισέβαλαν στην Αίθουσα Πολιτισμού και αφαίρεσαν τέσσερα ηχεία.

Για τα περιστατικά ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου και υποβλήθηκαν μηνύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου.