ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: «Πάρτο πάνω σου και θα σου δώσουμε λεφτά» - Τι λέει ο πατέρας του 18χρονου για τον αστυνομικό

Ρέντη: «Πάρτο πάνω σου και θα σου δώσουμε λεφτά» - Τι λέει ο πατέρας του 18χρονου για τον αστυνομικό

Ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη δηλώνει πως ο γιος του έπεσε θύμα απειλών.

Απειλές σε βάρος του γιου του προκειμένου να χρεωθεί την ευθύνη για τον τραυματισμό του αστυνομικού κατά τη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη, καταγγέλλει ο πατέρας του.

«Ο... πήγε και είπε ότι αυτός το έκανε. Πώς το έκανε; Τον είδες; Ή βρηκατε θύμα και βάλατε ένα παιδάκι που δεν ξέρει. Έχω ακούσει ότι τον απείλησαν. Ότι του είπαν ''πάρτο πάνω σου και θα σου δώσουμε και λεφτά''», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Alpha ο πατέρας του 18χρονου.

Πάντως, ο 18χρονος αμέσως μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» επέστρεψε στις κερκίδες και φέρεται να είπε σε δύο φίλους του: «Έκανα μ... πέταξα ναυτική φωτοβολίδα».

Την ίδια ώρα και η μητέρα του 18χρονου δήλωσε ότι «έχουν σωθεί οι μεγάλοι και έχουν μπλέξει οι μικροί».

Μάλιστα, νωρίτερα είπε ότι ο γιος της πέταξε τη φωτοβολίδα αλλά κάποιοι τον έμπλεξαν.

Μάνατζερ τράπερ: «Με άφησαν γυμνό και με χτυπούσαν οι αστυνομικοί»

Σε κάθε περίπτωση εξετάζεται ο ρόλος του μάνατζερ γνωστού τράπερ στα επεισόδια στου Ρέντη.

Παράλληλα, η δικηγόρος του με δηλώσεις της στον Alpha προχωρά σε νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ

Όπως αναφέρει η κυρία Πούλιου, «τον χτυπούσαν αστυνομικοί με πολιτικά».

Μάλιστα, ο ίδιος ο μάνατζερ του τράπερ, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε: «Μου έβαλαν κουκούλα, με πήγαν στη ΓΑΔΑ, με χτυπούσαν αλλά δεν ήμουν στα επεισόδια».

Ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί τον κρατούσαν για περισσότερες από 12 ώρες, καταγγέλλει βασανιστήρια και ξυλοδαρμό του ενώ ο αστυνομικός συνδικαλιστής, Σταύρος Μπαλάσκας, με δηλώσεις του στον Alpha λέει: «Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν τον μάνατζερ γνωστού τράπερ να μπαίνει και να βγαίνει από τη ΓΑΔΑ χαμογελαστός».

Σύμφωνα με τον Alpha, ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ εμφανίστηκε δύο φορές για κατάθεση στη ΓΑΔΑ, μία το μεσημέρι του Σαββάτου και μία την Κυριακή. Ο ίδιος όμως ο μάνατζερ του τράπερ υποστηρίζει: «Με άρπαξαν αστυνομικοί με πολιτικά».

Σύμφωνα με την καταγγελία του ίδιου του τράπερ: «Κατάλαβα ότι ήταν αστυνομικοί όταν μου έβαλαν χειροπέδες». Μάλιστα, ο ίδιος προσθέτει: «Με άφησαν γυμνό και με χτυπούσαν, μου έδωσαν μια σταγόνα νερό να πιω».

Αναζητούνται πάνω από 100 άτομα που φαίνονται σε βίντεο ντοκουμέντο

Το βίντεο ντοκουμέντο από τις στιγμές που ακολούθησαν μετά τη ρίψη φωτοβολίδας εναντίον αστυνομικών κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, μελετά η ΕΛΑΣ για να εντοπιστούν όλοι υπεύθυνοι της αιματηρής επίθεσης.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος οι Αρχές αναζητούν περισσότερα από 4-5 άτομα για την εγκληματική ενέργεια κατά του 31χρονου αστυνομικού, τα οποία φέρεται να είναι οι ενορχηστρωτές των βίαιων επεισοδίων.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

«Αναζητούμε και τα 120 άτομα που διακρίνονται να τρέχουν στο βίντεο και συμμετείχαν σε αυτή τη δολοφονική επίθεση. Δεν θα μείνει τίποτα κρυφό», τόνισε ο κ. Κατσαφάδος.

Τι έρευνες οδηγούν και οι πληροφορίες που έχει δώσει ο 18χρονος κατηγορούμενος ο οποίος έχει ομολογήσει ότι εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα κατά των αστυνομικών.

Λίστα 200 προσώπων υψηλού κινδύνου παρέδωσαν στον Άρειο Πάγο Βρούτσης - Οικονόμου

Την ίδια ώρα το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασαν σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης προκειμένου να επισκεφθούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, στην οποία παρέδωσαν κατάλογο με περίπου 200 πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε υποθέσεις οπαδικής βίας τα προηγούμενα χρόνια.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ζητηθεί εκ μέρους της Κυβέρνησης η ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις οπαδικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

«Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φάκελο που παραδόθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά, οπαδικής- και όχι μόνο βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.

Μάλιστα, φαίνεται να έχουν προσκομιστεί στοιχεία που αφορούν στη δράση πολλών προσώπων που εκτείνεται σε βάθος χρόνου. «Υπάρχουν πρόσωπα που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου» διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.

Όπως, διευκρινίστηκε η λίστα των σκληρών χούλιγκαν δημιουργήθηκε έπειτα από μελέτη και εμπλοκή των συγκεκριμένων ονομάτων σε τέτοιου τύπου υποθέσεις διαχρονικά, καθιστώντας τα πρόσωπα αυτά «υψηλού κινδύνου» σε ό,τι αφορά την οπαδική βία». Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, σημείωσε ότι περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου εξήγησε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν είναι ενδεικτικά καθώς πρόκειται να προσκομιστούν και άλλα από τις αρμόδιες αρχές.

Σχετικές ειδήσεις