ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Κυκλοφορούσαν ελεύθερα τα σκυλιά, είχαν δαγκώσει και άλλον»

50χρονη, σκυλιά

Πριν από έναν μήνα τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη, δάγκωσαν έναν άλλο κάτοικο της περιοχής

Νέες μαρτυρίες έρχονται στο φως για τα σκυλιά που δάγκωσαν τουλάχιστον 50 φορές την 50χρονη Ελισσάβετ στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με νέα καταγγελία κατοίκου της περιοχής, τα σκυλιά κυκλοφορούσαν ελεύθερα σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του ιδιοκτήτη.

Μιλώντας στο MEGA ο Γιώργος Γρηγορομιχελάκης, ανέφερε ότι πριν από έναν μήνα τα σκυλιά που κατασπάραξαν την 50χρονη, δάγκωσαν έναν άλλο κάτοικο της περιοχής. «Τον πήγαν στο Κέντρο Υγείας και έχει ακόμα σημάδι στο πόδι του», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Πέντε φορές μέσα σε έναν μήνα τα είδα κοντά στο μαγαζί μου, ορμούσαν σε γάτες και την ημέρα που πέθανε η 50χρονη τα είδα δύο ώρες πριν να κυκλοφορουν ελεύθερα».

Ερωτηθείς αν είχαν γίνει ποτέ υποδείξεις ή συστάσεις στον 37χρονο για τα σκυλιά του, ο κ. Γρηγορομιχελάκης λέει ότι δεν ήξεραν σε ποιον ανήκουν και «θεωρούσαμε ότι έφευγαν από κάποιο μαντρί».

Από την πλευρά του, πάντως, ο πρόεδρος των εκπαιδευτών λέει ότι η συμπεριφορά των σκυλιών δείχνει ξεκάθαρα ότι ήταν επιθετικά.

Πώς σημειώθηκε η τραγωδία

Το μεσημέρι της Κυριακής η Ελισάβετ βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού της και φρόντιζε τα φυτά όταν ξαφνικά τρία μανιασμένα τσοπανόσκυλα εισέβαλαν και την κατασπάραξαν με δεκάδες δαγκωματιές σε όλο της το κορμί.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή μιλάει για δεκάδες δαγκωματιές σε όλο το κορμί της γυναίκας και πολλαπλά βίαια χτυπήματα. Μόνο στο ένα της χέρι έφερε πάνω από δέκα δαγκωματιές.

Κάτοικοι της Νεοχωρούδας καταγγέλλουν πως τα 3 σκυλιά είχαν δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν.

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των 3 σκύλων το πρωί της Δευτέρας πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα, ο οποίος άλλαξε την κατηγορία από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στον ιδιοκτήτη των σκυλιών. Τα σκυλιά τα έχει πάρει η Κτηνιατρική Υπηρεσία.