ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι θα κάτσουν στα θρανία για μετεκπαίδευση στην Πληροφορική - Το σχέδιο Πιερρακάκη

Ποιοι θα κάτσουν στα θρανία για μετεκπαίδευση στην Πληροφορική - Το σχέδιο Πιερρακάκη

Στόχος είναι το υπουργείο Παιδείας να γίνει ένα ψηφιακό υπουργείο

Το θέμα των 8.000 ειδικών που χρειάζονται σε πληροφορική και τεχνολογία θέλει να λύσει η κυβέρνηση. Αυτός είναι και ο λόγος που δρομολογείται σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η επανεκπαίδευση 100.000 Ελλήνων πάνω σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα θα γίνει με ευρωπαϊκά κονδύλια και θα το προωθήσουν τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε, από το βήμα του Digital Economy Forum του ΣΕΠΕ, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Ένα σύγχρονο κράτος πρέπει να επενδύσει στις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού του και αυτό αποτελεί μία μεγάλη συζήτηση που έχουμε ανοίξει στο Υπουργείο παιδείας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στόχος είναι το υπουργείο Παιδείας να γίνει ένα ψηφιακό υπουργείο. «Το να ψηφιοποιήσεις 14 χιλιάδες σχολεία είναι επίπονη διαδικασία, αλλά όχι ακατόρθωτη», επεσήμανε.

Η επένδυση σε υποδομές, νέα λογισμικά, εγκατάσταση διαδραστικών πινάκων σε όλα τα σχολεία από Ε΄ δημοτικού, είναι, μεταξύ άλλων, πράγματα που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη.

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, για να καλυφθούν τα κενά στον τεχνολογικό κλάδο, προωθούνται ανατροπές στον τρόπο που διδάσκεται η πληροφορική στα σχολεία.