ΕΛΛΑΔΑ

Βιέννη: Με περιπολικό και εκχιονιστικό απεγκλωβίστηκαν οι 100 επιβάτες - «Θα ήμασταν ακόμη εκεί»

Βιέννη: Με περιπολικό και εκχιονιστικό απεγκλωβίστηκαν οι 100 επιβάτες - «Θα ήμασταν ακόμη εκεί»
ThessToday.gr

Τεράστια ταλαιπωρία για 100 επιβάτες από τη Θεσσαλονίκη που εγκλωβίστηκαν μεταξύ Πράγας και Βιέννης εν μέσω χιονοθύελλας 

Μετά από 17 ολόκληρες ώρες και την συνδρομή περιπολικού και εκχιονιστικού κατάφεραν τα ξημερώματα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου να απεγκλωβιστούν οι 100 Έλληνες επιβάτες, οι οποίοι έπεσαν σε χιονοθύελλα ταξιδεύοντας από την Πράγα προς τη Βιέννη με δύο τουριστικά λεωφορεία.

Οι δεκάδες επιβάτες βρέθηκαν εγκλωβισμένοι εν μέσω χιονοθύελλας, χωρίς νερό και φαγητό, στο εθνικό δίκτυο που συνδέει την Πράγα με τη Βιέννη, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρειάζονταν τα φάρμακά τους.

Έπειτα από μεγάλη κινητοποίηση της ελληνικής Πρεσβείας, στις 2 τα ξημερώματα ένα περιπολικό της τοπικής αστυνομίας συνόδευσε τα δύο λεωφορεία του τουριστικού πρακτορείου, ενώ προπορευόταν εκχιονιστικό μηχάνημα, το οποίο καθάριζε τον δρόμο από το χιόνι και τον πάγο.

«Υπήρξε μεγάλη κόπωση, διότι ταξιδεύαμε από το πρωί της Παρασκευής. Θα μπορούσε να ήμασταν ακόμη εκεί και αν δεν ενεργούσαμε και εμείς μέσω Πρεσβείας, δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η κατάληξη. Μάλλον η χειρότερη» δήλωσε στην τοπική ιστοσελίδα ThessToday επιβάτης που εγκλωβίστηκε στο λεωφορείο.

«Εκτός από το γεγονός ότι δεν είχαμε φαγητό και νερό, πλησίαζε και η νύχτα, οι θερμοκρασίες έπεφταν, η χιονοθύελλα θα ήταν πιο πυκνή, πρόκειται για ορεινό όγκο», συμπλήρωσε.

Τελικά, οι περιπέτεια των 100 επιβατών είχε αίσιο τέλος και τα δύο λεωφορεία έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στον προορισμό τους.