ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων

Κακοκαιρία: Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Αθηναίων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας, με σκοπό την προστασία των ευάλωτων πολιτών, ενόψει των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να καταγραφούν.

Το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) ενεργοποιεί από σήμερα, Τετάρτη 10/01/24 τις υπηρεσίες του μέχρι τις 23:00 μ.μ., ώστε κανένας πολίτης να μην μείνει μόνος και απροστάτευτος.

Οι ομάδες Street Work θα επιχειρούν στους δρόμους της πόλης, μοιράζοντας ζεστό τσάι, σταφίδες, φρυγανιές, είδη ρουχισμού και κουβέρτες. Θα βοηθούν, επίσης, όσους συμπολίτες μας δυσκολεύονται, να μεταφερθούν και να βρουν στέγαση και ζεστασιά στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων που λειτουργεί για τη διαμονή, σίτιση και εξυπηρέτηση των αναγκών τους.

Ειδικότερα, οι άστεγοι συμπολίτες μας μπορούν να φιλοξενηθούν στο Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων (210- 5246515/6 εσωτ.0).

Το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (210-5246515/6 εσωτ.0) θα λειτουργεί μέχρι τις 23.00 μ.μ. και θα δέχεται αναφορές από πολίτες για τα σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι, οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια.

Αν συναντήσετε κάποιον συμπολίτη μας, ο οποίος ζει στον δρόμο, μπορείτε να αναφέρετε στον παραπάνω τηλεφωνικό αριθμό το σημείο που τον εντοπίσατε, παρέχοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν τις ομάδες Street Work να παρέμβουν, ώστε να προστατευτεί από την κακοκαιρία.

Αναφορές για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι, μπορούν να γίνονται επίσης στον τετραψήφιο αριθμό επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: «Εκπυρσοκρότησε το όπλο» είπε ο 50χρονος που σκότωσε τον 32χρονο που βίαζε την κόρη του

Βόλος: Εδώ δολοφόνησε ο 50χρονος τον 32χρονο βιαστή της κόρης του (φωτογραφίες)

Gov.gr: 38 νέες υπηρεσίες προστέθηκαν στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη τον Δεκέμβριο