ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Κατολισθήσεις μετά την έντονη βροχόπτωση, έκλεισε δρόμος – Βίντεο

Κρήτη: Κατολισθήσεις μετά την έντονη βροχόπτωση, έκλεισε δρόμος – Βίντεο
EUROKINISSI.

Η χθεσινή (15/01) έντονη βροχόπτωση άφησε το «σημάδι» της, στον Δήμος Μακρύ Γιαλού, στο Λασίθι.

Τα εντονότατα καιρικά φαινόμενα της Δευτέρας (15/01) προκάλεσαν αναταραχή στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού στο Λασίθι, αφού το βράδυ σημειώθηκε σημαντική κατολίσθηση στον δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι της περιοχής, με μεγάλα βράχια να πέφτουν και να κλείνουν το δρόμο.

Τη στιγμή εκείνη, ευτυχώς δεν περνούσε κανείς από το σημείο και έτσι, δεν υπήρξαν άλλου είδους προβλήματα. Αμέσως προκλήθηκε κινητοποίηση στην περιοχή, προκειμένου να ασφαλισθεί το σημείο.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Νεκτάριος Παπαδάκης, για το συγκεκριμένο σημείο και έναν βράχο είχε υπάρξει ενημέρωση προς τον ίδιο πριν από τέσσερις μέρες και όπως απεδείχθη, τα έντονα φαινόμενα πρόλαβαν τυχόν παρέμβαση, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι. Σε αυτό το σημείο κατέληγαν όλα τα νερά της βροχής πριν καταλήξουν στη θάλασσα, όπως σημείωσε, ενώ, το σημείο παραμένει επικίνδυνο χωρίς να αποκλείεται να συνεχισθούν κατολισθητικά φαινόμενα.

Αναμένεται να γίνει απομάκρυνση των βράχων από μηχανήματα του Δήμου Ιεράπετρας, ενώ, έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου. «Προτεραιότητα αυτήν τη στιγμή είναι να ανοίξει ο δρόμος με ασφάλεια και στη συνέχεια, θα δρομολογηθούν ενέργειες για την αποκατάσταση του σημείου», υπογράμμισε ο κ. Παπαδάκης.

Σχετικές ειδήσεις