ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 82χρονος περίμενε για ώρες πεσμένος στο πάτωμα – Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το περιστατικό

Θεσσαλονίκη: 82χρονος περίμενε για ώρες πεσμένος στο πάτωμα – Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το περιστατικό

Ο 83χρονος ήταν αιμόφυρτος επί ώρες στο πάτωμα της Κλινικής «Άγιος Παύλος», δίχως κανένας να του δώσει σημασία.

Αιμόφυρτος επί ώρες ήταν στο πάτωμα της κλινικής «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη ένας 82χρονος άνδρας.

Τον ηλικιωμένο βρήκε ο εγγονός του, όταν πήγε να τον επισκεφτεί αλλά δεν πίστευε στα μάτια του.

Ο 82χρονος εισήχθη στην κλινική με γρίπη στις 15 Ιανουαρίου. Την επόμενη ημέρα το απόγευμα τον επισκέφτηκε o εγγονός του και άλλοι συγγενείς, οι οποίοι τον βρήκαν αιμόφυρτο στο πάτωμα.

«Πήγαμε να επισκεφτώ τον παππού μου μαζί με την κοπέλα και την αδερφή μου. Δέχονται επισκεπτήριο από τις 5 μέχρι τις 7 και από τις 6 ψάχναμε τον θάλαμό του. Βλέπω μία μισάνοιχτη πόρτα κι ένα πόδι ματωμένο κάτω στο πάτωμα. Κατάλαβα ότι ήταν ξαπλωμένος άνθρωπος, βάζω το κεφάλι μέσα να δω τι γίνεται και βλέπω τον παππού μου κάτω», είπε στο MEGA.

Ο εγγονός του, αναφέρει στην καταγγελία του πως τον ρώτησε πόση ώρα είναι εκεί και εκείνος απάντησε πως ήταν για αρκετή ώρα. Ρώτησαν, μάλιστα, το ιατρικό προσωπικό και κανένας δεν ήξερε να απαντήσει.

«Δεν μπορεί να κουνηθεί. Έπρεπε να έβαλε πολλή προσπάθεια για να φύγει από το κρεβάτι και να πάει να φωνάξει βοήθεια, γιατί κάτι θα ήθελε. Ήταν μέσα στα αίματα. Του λέω «παππού, τι κάνεις εδώ κάτω;». Λέει, «είμαι εδώ πόση ώρα, περιμένω, φωνάζω, δεν με ακούει κανείς». Βλέπαμε το προσωπικό να πηγαινοέρχεται και δεν το παρατήρησε κανείς, εμείς το είδαμε αμέσως. Φαινόταν. Φωνάξαμε το προσωπικό, ήρθαν μετά από 10 λεπτά. Όλο το πάτωμα ήταν μέσα στα αίματα», συμπλήρωσε ο εγγονός του 82χρονου.

Τι αναφέρει το νοσοκομείο

Το νοσοκομείο, από την πλευρά του, το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως ο 82χρονος δεν πάτησε το «σύστημα κλήσης αδελφής» και βρέθηκε σε καθιστή θέση από την κλίνη του, ενώ μάλιστα του είχε αφαιρεθεί και ο φλεβοκαθετήρας και γι’ αυτό βρέθηκαν αίματα.