ΕΛΛΑΔΑ

Λύτρας: «Η εισαγγελέας δεν είπε ότι ο Μίχος πήγαινε την 12χρονη σε οίκους ανοχής»

Λύτρας: «Η εισαγγελέας δεν είπε ότι ο Μίχος πήγαινε την 12χρονη σε οίκους ανοχής»

Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε για την «εξοργιστική» πρόταση της εισαγγελέως για την υπόθεση της 12χρονης από τα Σεπόλια

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης από τα Σεπόλια, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υπόθεση και την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη.

Πιο συγκεκριμένα, θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσε η πρόταση της εισαγγελέως, στην υπόθεση, η οποία ζητάει αθώωση του βασικού κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου για τον βιασμό σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού λόγω αμφιβολιών και τη μετατροπή της μαστροπείας σε διευκόλυνση ανηλίκου να εκδίδεται.

Οργισμένη η κοινωνία παρακολουθεί την συγκεκριμένη πρόταση και κάνει λόγο για ξέπλυμα του κατηγορούμενο.

«Δεν ''πατάει'' πουθενά η εισαγγελική πρόταση»

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, μιλώντας στην εκπομπή, σχολίασε τη συγκεκριμένη πρόταση, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση εξοργιστική καθώς οι επιστήμονες λένε πως το κορίτσι λέει αλήθεια και για την μητέρα της.

«Η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου για τον βιασμό της ανήλικης λόγω αμφιβολιών. Είναι εξοργιστικό αυτό που ακούγεται από πολλούς που δεν έχουν πρόσβαση στην δικογραφία. Υπάρχει κατάθεση της 12χρονης που αναφέρει πως ο 54χρονος μεταχειρίστηκε βία, απείλησε τη 12χρονη, της έδειξε τα όπλα. Η 12χρονη δεν ήξερα αν αυτός είχε όπλα, πήγε μετά η αστυνομία και τα βρήκε στον χώρο του και τα κατέσχεσε. Υπάρχει βία», είπε αρχικά.

Συνέχισε, προσθέτωντας: «Ο κόσμος που έχει εξαγριωθεί δεν είναι τυχαίο. Δεν έχει «πατήσει» πουθενά η εισαγγελέας για να έχει αυτή την πρόταση, δεν «πατάει» πουθενά η εισαγγελική πρόταση...

Ο 54χρονος πράγματι δήλωσε ότι ήταν ερωτευμένος με την 12χρονη και ότι δημιούργησε….σχέση και ότι δεν μεταχειρίστηκε βία. Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του για να αποφύγει το αδίκημα του βιασμού. Η 12χρονη περιέγραψε τον βιασμό της και παρόλα αυτά η εισαγγελέας είπε με την πρότασή της να απαλλαγεί από το αδίκημα του βιασμού ο 54χρονος».

«Επιστήμονες αναφέρουν πως η μικρή λέει την αλήθεια»

Ο κ. Λύτρας τόνισε πως από καθηγητές πανεπιστήμιων αλλά και από την Παιδοψυχίατρος, έγινε γνωστό πως η 12χρονη λέει την αλήθεια. Ο ίδιος ανέφερε επίσης και την παράλειψη της Εισαγγελέως για το ότι ο κατηγούμενος πήγαινε την 12χρονη σε οίκους ανοχής.

«Ήρθαν πολλοί άνθρωποι καθηγητές πανεπιστήμιου που είδε τα βίντεο με τις καταθέσεις του παιδιού και είπε πως το παιδί λέει αλήθεια με την μητέρα και το εξήγησε επιστημονικά. Η Παιδοψυχίατρος που παρακολουθεί την 12χρονη εδώ και 18 μήνες, κάθε βδομάδα έστελνε γνωμάτευση που έλεγε ότι το παιδί λέει την αλήθεια και ειδικά στο θέμα της μητέρας της. Ήρθε ένας άλλος ψυχίατρος και είπε το ίδιο. Όλη η οικογένεια της μητέρας το ίδιο λένε, τι, είναι όλοι συνεννοημένοι, επιστήμονες και μη;», είπε ο δικηγόρος.

Για την στάση της μητέρας της 12χρονης: «υπάρχουν τα μηνύματα που ζητάει η μητέρα από την μικρή επιμόνως χρήματα. Κι το εξήγησε ότι επειδή το παιδί το βοηθούσαν κάποιες συγκεκριμένες κυρίες και έχουν καταθέσει, πήγαινε εκεί και της έδιναν χρήματα. Για το ότι ο κατηγορούμενος πήγαινε το παιδί σε οίκους ανοχής, η εισαγγελέας δεν είπε τίποτα. Έχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο που το παιδί περιγράφει αυτό που γινόταν στους οίκους ανοχής, όποιος το ακούσει θα φρίξει».

Ο κ. Λύτρας τόνισε κλείνοντας πως, «Δεν μπορεί να εξαιρεθεί στην παρούσα φάση η συγκεκριμένη εισαγγελέας και να πούμε ότι είναι πρόταση και όχι απόφαση. Παρόλα αυτά θα «φάει» πολλά χρόνια ο κατηγορούμενος. Κατηγορείται για 3 κακουργήματα που προβλέπεται ποινή μέχρι 15χρονια για την κάθε πράξη και κάποια πλημμελήματα. Θεωρώ πως η ποινή κάθειρξής του θα είναι άνω των 20 ετών».