ΕΛΛΑΔΑ

Σεπόλια: «Εννοείται πως δεν συναίνεσε το παιδί» - Τι λέει τώρα η δικηγόρος των κατηγορούμενων

Σεπόλια: «Εννοείται πως δεν συναίνεσε το παιδί» - Τι λέει τώρα η δικηγόρος των κατηγορούμενων
Eurokinissi.gr

Η δικηγόρος Βάσω Πανταζή που εκπροσωπεί κατηγορούμενους στην υπόθεση των Σεπολίων σχολιάστηκε έντονα για τη δήλωσή της ότι η 12χρονη εκδιδόταν για να επιβιώσει

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γύρω από την πρόταση της εισαγγελέως που απαλλάσσει τον Ηλία Μίχο από τις κατηγορίες για τον βιασμό και την μαστροπεία της 12χρονης από τα Σεπόλια, λόγω αμφιβολιών.

Η Ασπασία Ταραχοπούλου εκ της εκπροσώπησης της 12χρονης μιλώντας στην εκπομπή του MEGA «Ακόμα δεν είδες τίποτα», αναφέρθηκε στην Βάσω Πανατζή και την δήλωσή της ότι η ανήλικη εκδιδόταν. «Το παιδί ξέρει τι έχει συμβεί και ψυχολογικά είναι πολύ χάλια. Έχουμε κατηγορηθεί οι συνήγοροι κατηγορίας πως διαρρέουμε στοιχεία από όσα διαδραματίζονται στη δίκη ενώ βγαίνει μία συγκεκριμένη συνάδελφος που λέει όλα όσα κατά τη γνώμη της αποδεικνύουν τη μη ύπαρξη βιασμού. Επίσης, θέλω να πω πως η δήλωση από τη δικηγόρο των εντολέων πως το παιδί επέλεξε αυτόν τον τρόπο ζωής, δεν το επέλεξε. Χειραγωγήθηκε. Προσπάθησε να τη βελτιώσει τη δήλωση μετά».

«Δεν είναι ατυχής η δήλωσή μου»

Η κυρία Πανταζή, δικηγόρος των κατηγορουμένων, η οποία είχε προκαλέσει έντονα την κοινή γνώμη με δήλωσή της, ότι η 12χρονη είχε επιλέξει «μια συγκεκριμένη στάση ζωής για να επιβιώσει» λέγοντας παράλληλα ότι η ανήλικη «ήταν εκδιδόμενη» μίλησε στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού, δηλώνοντας ότι στοχοποιήθηκε άδικα και ότι «εννοείται πως δεν υπάρχει συναίνεση από το παιδί».

«Είναι μία δίκη κεκλεισμένων θυρών. Δεν είναι δυνατόν σαν κοινωνία κάθε φορά που δεν μας αρέσει μία απόφαση να δημιουργούνται όχλο πίεσης των δικαστών. Εγώ στοχοποιήθηκα με έναν τίτλο που δεν τον δεν είπα ποτέ», είπε συμπληρώνοντας, «Ο τίτλος ήταν "η 12χρονη επέλεξε να εκδίδεται", ενώ εγώ είπα "Δυστυχώς για όλους μας, αυτό το κορίτσι έκανε μία συγκεκριμένη επιλογή για να επιβιώσει". Η κ. Ταραχοπούλου ξέρει πολύ καλά τι είπα. Δεν είναι ατυχής η δήλωση μου. Εννοείται πως δεν υπάρχει συναίνεση από το παιδί. Εμένα οι εντολείς μου δεν διώκονται για βιασμό αλλά πως φέρεται να συνευρέθηκαν με ανήλικο άτομο. "Χτυπάμε" μία εισαγγελική πρόταση που στηρίζεται σε έναν νόμο».

«Το παιδί λέει συνολικά την αλήθεια»

Στην εκπομπή τοποθετήθηκε ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, Απόστολος Λύτρας, ο οποίος είπε «Υπάρχει η κατάθεση της 12χρονης που περιγράφει τον βιασμό της» και εξήγησε «Λέει πως της έδειξε τα όπλα και την απείλησε πως εάν δεν συνευρεθεί μαζί του θα την κάνει ρεζίλι στη γειτονιά. Το παιδί περιγράφει τον βιασμό του. Δεν καταλαβαίνω πως ζήτησε να μη διωχτεί για τον βιασμό. Δεν αιτιολόγησε με κάποιον άλλο τρόπο την απόφασή της. Είπε αθώος λόγω αμφιβολιών. Ποιες αμφιβολίες; Για τη μαστροπεία είπε να κηρυχθεί ένοχος. Ένας από τους τρόπους είναι η διευκόλυνση».

«Σε όσα αφορούν τη μητέρα, έχουν εξετάσει το παιδί παιδοψυχολόγοι και είπαν πως το παιδί λέει συνολικά την αλήθεια. Και για την μητέρα το παρέβλεψε και προτείνει την πλήρη ενοχή της. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το δικαστήριο δεν θα υιοθετήσει αυτήν την πρόταση», κατέληξε.

Στην ίδια εκπομπή, μίλησε και η Άννα Ζαΐρη, αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου επί τιμή και πρώην πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων.

«Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να έχουμε μάθει τίποτα έξω από τη συνεδρίαση. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτα γιατί δεν γνωρίζουμε ολόκληρη την εικόνα από το δικαστήριο. Δεν μπορώ να μπορώ στη σκέψη της εισαγγελέως καθώς μπορεί με τα υπόλοιπα στοιχεία να κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα».

Σχετικές ειδήσεις