ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: «Βράζει» η κοινωνία, απάντηση ΕΛ.ΑΣ. για τη φράση «δεν είναι ταξί το περιπολικό»

Άγιοι Ανάργυροι: «Βράζει» η κοινωνία, απάντηση ΕΛ.ΑΣ. για τη φράση «δεν είναι ταξί το περιπολικό»
Φωτ.: Eurokinissi

Για μεμονωμένο περιστατικό έκανε λόγο η Κ. Δημογλίδου αναφορικά με την δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους και τις πολλές παραλείψεις 

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην κοινή γνώμη μετά την αποκάλυψη για την αντίδραση του αστυνομικού στο τηλεφώνημα της 28χρονης κοπέλας και τη φράση του «δεν είναι ταξί το περιπολικό».

«Μετακινήθηκε κάπου αλλού και τα καθήκοντά του δεν θα έχουν καμία σχέση με αυτό που έκανε, δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωσταντία Δημογλίδου για τον τηλεφωνητή της αστυνομίας, η αντίδραση του οποίου προκάλεσε σάλο.

Δημογλίδου: Είμαι περήφανη για την Αστυνομία

«Δεν έχω δικαίωμα να καταδικάσω τους αστυνομικούς, όμως χθες δέχτηκα μια ερώτηση που με πλήγωσε: "Αν είμαι περήφανη για την Ελληνική Αστυνομία". Φυσικά και είμαι περήφανη. Δέχονται βροχή τις μολότοφ στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, βάζουν παιδιά στο περιπολικό …», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Δεν πρέπει να κλονίζεται η εμπιστοσύνη στην αστυνομία από αυτό το μεμονωμένο περιστατικό. Να μην γενικεύουμε αυτό το μεμονωμένο περιστατικό», πρόσθεσε.

Σημείωσε δε ότι μπορεί να υπάρξουν και ποινικές ευθύνες για τους αστυνομικούς της μοιραίας βραδιάς. Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται πέραν της ΕΔΕ και έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

«Προφανώς και δεν έγιναν σωστά οι ενέργειες, αλλιώς η κοπέλα θα ήταν στη ζωή. Δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα. Όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσίες που υποδέχονται θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι εκπαιδευμένοι», σημείωσε η κα Δημογλίδου. «Υπήρχαν αρκετές περιπολίες στην περιοχή που θα μπορούσαν να μεταφέρουν το θύμα σπίτι του».

Απάντηση για τις ανάλογες καταγγελίες

Σχετικά με τις νέες καταγγελίες για τον τρόπο που αντιμετώπιζαν κάποιες καταστάσεις αστυνομικοί και δημοσιεύονται πλέον κατά κόρον μετά το συμβάν των Αγίων Αναργύρων, η κα Δημογλίδου είπε: «Θα ήθελα αυτές οι καταγγελίες να γίνονται στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. την ώρα που συμβαίνουν».

Στον ανακριτή σήμερα ο δράστης

Στο μεταξύ στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 39χρονος δράστης και πιθανότητα θα λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ και εντός των ημερών αναμένεται το σχετικό πόρισμα.

Σχετικές ειδήσεις