ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Συγγενείς «παρκάρουν» ηλικιωμένους στα νοσοκομεία - Τους... αρπάζουν τις συντάξεις τους

Απίστευτο: Συγγενείς «παρκάρουν» ηλικιωμένους στα νοσοκομεία - Τους... αρπάζουν τις συντάξεις τους

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων χρησιμοποιούν τα Δημόσια νοσοκομεία ως... γηροκομεία

Απίστευτα είναι τα περιστατικά που σημειώνονται στα Δημόσια Νοσοκομεία με συγγενείς να «παρκάρουν» για πολλά χρόνια ηλικιωμένους ανθρώπους με άνοια ή κινητικά προβλήματα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες στο Newsbomb.gr, αυτή κατάσταση αποτελεί χρόνια παθογένια, κατά την οποία πολλές φορές οι οικογένειες των θυμάτων αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην ιατρική περίθαλψη που απαιτείται για τους ηλικιωμένους και έτσι «βλέπουν» και «χρησιμοποιούν» τα Δημόσια Νοσοκομεία ως γηροκομεία. Τους «παρκάρουν» δηλαδή, και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και περιπτώσεις που τα άτομα με αυτά τα κινητικά προβλήματα ή με άννοια διαθέτουν περιουσία, η οποία θα τους παρείχε την κατάλληλη φροντίδα. Διαχειριστές όμως αυτής, τίθονται συγγενείς 3ου και 4ου βαθμού, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιείται για τον σκοπό που θα έπρεπε καθώς εκείνοι αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα που δικαιωματικά ανήκουν στους ηλικιωμένους για την ιατρική τους περίθαλψη. Έτσι, τους μεταφέρουν στα νοσοκομεία την ώρα της εφημερίας τους, με πρόφαση κάποια λοίμωξη ή ασθένεια των ατόμων αυτών και στη συνέχεια οι συγγενείς γίνονται... καπνός.

Θύματα της κατάστασης πέρα από τους ηλικιωμένους είναι και τα Δημόσια νοσοκομεία, τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με αυτά τα περιστατικά για χρόνια και επιβαρύνονται καλύπτοντας όλα τα έξοδα των ηλικιωμένων που ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στις αρμόδιες δομές, είναι «παρκαρισμένοι» στα νοσοκομεία.

Τα έξοδα αυτά μπορεί να είναι από πάνες και φαγητό μέχρι... κρεβάτια στα επείγοντα για άτομα που έχουν την «πραγματική» ανάγκη των νοσοκομείων. Το ιατρικό προσωπικό αφού προσφέρει την φροντίδα που χρειάζονται την δεδομένη στιγμή οι ηλικιωμένοι, προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους συγγενείς ώστε να επιστρέψουν σπίτι τους αλλά αυτό είναι αδύνατον, εκείνοι δεν απαντούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περιστατικά αυτά εντατικοποιούνται ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εορτών, όπου τα θύματα αντί εκείνες τις ημέρες να νιώσουν την οικογενειακή ζεστασία όπως είθιστε, βιώνουν την εγκατάλειψη και την απάθεια προς το πρόσωπο τους.