Πάρνηθα: «Έψαχναν αφορμή για καβγά», λένε οι εθελοντές

Σοκ προκαλεί η άγρια και αναίτια επίθεση που δέχτηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής εθελοντές στην Πάρνηθα, από ομάδα 7 – 8 ατόμων
Πάρνηθα: «Έψαχναν αφορμή για καβγά», λένε οι εθελοντές
2'

Συγκλονίζει η άγρια επίθεση που δέχτηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής εθελοντές στην Πάρνηθα, από ομάδα 7 – 8 ατόμων. Οι εθελοντές συμμετείχαν σε δράση καθαρισμού της Δυτικής Πάρνηθας από σκουπίδια, όταν κατά δήλωσή τους, η ομάδα νεαρών που έφτασαν στο σημείο με δύο ΙΧ, τούς χτύπησαν και τούς μαχαίρωσαν.

Ο ιδρυτής του Πανελλαδικού Εθελοντικού Κινήματος «Save your Hood», Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό περιγράφει την επίθεση:

«Ήμουν παρών στο περιστατικό. Διανυκτερεύσαμε τέσσερα άτομα, μεταξύ αυτών ήταν τα θύματα. Κατά τη διάρκεια της διανυκτέρευσης καθώς μας έπιασε νύχτα γιατί βρίσκαμε περισσότερα απορρίμματά από όσα πιστεύαμε ότι υπάρχουν, κατά τη 1 το βράδυ εμφανίστηκαν δύο αυτοκίνητα με οκτώ άτομα. Ξεκίνησαν να κάνουν φασαρία αλλά μεταξύ τους στην αρχή, φώναζαν, ήταν μάλλον μεθυσμένοι. Οι δύο φίλοι μου κοιμούνταν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο χωρίς σκηνή, αυτοί τους τραμούκισαν αρχικά, προσπαθούσαν να τους εκφοβίσουν. Εγώ ήμουν στο εξωκλήσι, 50 μέτρα μακριά» λέει ο κ. Σφακιανόπουλος στο ΕΡΤNews.

«Ρώτησαν αν είναι αναρχικοί, τι ομάδα είναι, από πού κατάγονται. Προσπάθησαν θεωρώ να βρουν αφορμές (σ.σ. για καβγά)» εξήγησε. «Ένας από τους δράστες φώναξε ότι εμείς είμαστε από το Μενίδι».

«Φεύγουν με τα οχήματα τους και 10 λεπτά αργότερα αφού πιστεύαμε ότι όλα τελείωσαν επανήλθαν. Εγώ ξύπνησα από τις κραυγές των φίλων μου, τους οποίους χτυπούσαν. Ο ένας εκ των δύο ξέφυγε από την παρέα και ήρθε τρέχοντας προς το μέρος μου φωνάζοντας “Βασίλη βοήθεια, Βασίλη βοήθεια”. Κατέβηκα με ένα δυνατό φακό και μάλλον τους τρόμαξε το γεγονός ότι δεν ήταν μόνο αυτοί οι δύο, ήμασταν κι άλοι περισσότεροι. Δεν ήξεραν πόσοι ήμασταν και αυτό θεωρώ ότι τους τρόμαξε».

Ο κ. Σφακιανόπουλος τόνισε ακόμη ότι «ο Γιώργος νοσηλεύτηκε άμεσα, αφού του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς φτάσαμε εγκαίρως στο Αττικό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί κατευθείαν αντιμετώπισαν τα τραύματα με πολύ μεγάλη επιτυχία και γρήγορα διέφυγε τον κίνδυνο. Πήρε εξιτήριο».

Σχετικά με τα πιθανά κίνητρα των δραστών, ο ιδρυτής του Πανελλαδικού Εθελοντικού Κινήματος “Save your Hood” εκτίμησε: «Το κίνητρο δυστυχώς θεωρώ ότι είναι η τυφλή βία. Ένα σενάριο μπορεί να είναι περί στοιχήματός, (…) να έβαλαν κάποιο στοίχημα, κι αυτό κάπως επιβεβαιώνεται αφού οι μαχαιριές έγιναν από ένα άτομο με το ίδιο αντικείμεν».

Ο κ. Σφακιανόπουλος επισήμανε ότι θεωρούσε πως το σημείο ήταν ασφαλές αφού όπως ανέφερε «στο συγκεκριμένο σημείο είχα διανεκρερεύσει ως πρόσκοπος σε πολύ μικρή ηλικία».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή