ΕΛΛΑΔΑ

Αποπειράθηκαν να ληστέψουν υπερήλικα στα Χανιά

Αποπειράθηκαν να ληστέψουν υπερήλικα στα Χανιά

Συνελήφθησαν το πρωί, στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, δύο Έλληνες ηλικίας 35 και 30 ετών, για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι δύο Έλληνες, με σκοπό να διαπράξουν ληστεία, εισήλθαν στο σπίτι ενός 91χρονου στα Χανιά, παραβιάζοντας την πόρτα και με τη χρήση βίας τον ακινητοποίησαν, δένοντας τα χέρια του με χαρτοταινία.

Ο ηλικιωμένος αντέδρασε, φωνάζοντας, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε. Από την αστυνομική έρευνα, που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων, σε συνδυασμό με τη συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναγνωρίστηκαν από τον 91χρονο και συνελήφθησαν.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες όμοιες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.