ΕΛΛΑΔΑ

Α.Ρουπακιώτης: Δραματικές ελλείψεις στη Δικαιοσύνη

Α.Ρουπακιώτης: Δραματικές ελλείψεις στη Δικαιοσύνη

Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία των δικαστηρίων και στις αδιανόητες υστερήσεις ετών, με αποτέλεσμα το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης να οδηγείται σε αδιέξοδο, αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης.

Η αναφορά του Υπουργού έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Εφετείο και στο Πρωτοδικείο της Αθήνας. Ο κ. Ρουπακιώτης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Κώστα Καραγκούνη, τόνισε, ότι χρέος του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να αναζητήσει λύσεις σε συνεργασία με του δικαστές, δικηγόρους και δικαστικούς υπαλλήλους, προκειμένου να ικανοποιηθεί η δικαιολογημένη απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για γρήγορη και αξιόπιστη δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο Υπουργός αναφερόμενος στα δικαστήρια της Αθήνας, έκανε λόγο για σημαντικότατες ελλείψεις σε μηχανοργάνωση και αίθουσες δικαστηρίων, ενώ επανέφερε το πάγιο αίτημα να ενταχθούν οι αίθουσες στης Σχολής Εθνικής Άμυνας στην λειτουργία του Πρωτοδικείου, ώστε να αξιοποιηθούν για δικαστικές αίθουσες ή γραφεία. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός κ. Κώστας Καραγκούνης ανέφερε, ότι χρέος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά και η δικαιϊκή ασφάλεια των πολιτών.