ΕΛΛΑΔΑ

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα

Μάχη με τις φλόγες σε Χίο, Ζάκυνθο, Καλαμπάκα και Μεσσηνία

Στο έλεος των πυρκαγιών βρίσκεται για 6η συνεχή μέρα η χώρα με τα πύρινα μέτωπα να μαίνονται ανεξέλεγκτα σε Χίο, Καλαμπάκα, Ζάκυνθο και Αυλώνα Μεσσηνίας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν από σήμερα μέχρι και την Κυριακή έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού το Πυροσβεστικό Σώμα που εκφράζει φόβους για νέες πυρκαγιές και εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής πυρκαγιές:

Χίος:

Ακόμα και το τελευταίο κομμάτι πράσινου κινδυνεύει να χάσει το νησί της Χίου που φλέγεται για 6η συνεχόμενη μέρα.

Το κύριο μέτωπο είναι αυτήν ώρα στην περιοχή του Αγίου Μάρκου κοντά στις Καρυές, περιοχή από την οποία ξεκίνησε και η μεγάλη πυρκαγιά.

Η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί και κινείται γύρω από το όρος Καλόγερος προς Ανάβατο. Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν, εκτός από τις επίγειες δυνάμεις, δύο αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Ζάκυνθος:

Σε εξέλιξη βρίσκονται και έξι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, στη θέση Μεσοράχη, στο Κορακονήσι, στις Άνω Βολίμες, στην Έξω Χώρα και τον Υπεράγαθο. Επί τόπου επιχειρούν 34 οχήματα με 75 πυροσβέστες, 35 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη.

Καλαμπάκα:

Σε πλήρη εξέλιξη και η φωτιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μεγάλη Κερασιά της Καλαμπάκας. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο και 1 αεροσκάφος.

Μεσσηνία:

Για τρίτη μέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 21 του μήνα στην περιοχή Αυλώνας της Μεσσηνίας.

Στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν 10 οχήματα με 20 πυροσβέστες και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα.