ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο: Στους δρόμους της Ξάνθης ξανά γονείς και μαθητές

Βίντεο: Στους δρόμους της Ξάνθης ξανά γονείς και μαθητές

Την αγανάκτησή τους για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών εξέφρασαν για άλλη μια φορά οι γονείς στη Ξάνθη.

Σήμερα , γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, μπήκαν μέσα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη κου Φώτη Καραλίδη και ζήτησαν άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ThrakiToday οι γονείς ταλαιπωρούνται καθημερινά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αδυνατούν τα μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά από απουσίες.

Όπως έγινε γνωστό η Π.Ε. Ξάνθης ζήτησε από τους μεταφορείς, ΚΤΕΛ και Ταξί, να ξεκινήσουν τα δρομολόγια σε συνάντηση που είχε μαζί τους, με τους ίδιους να ανταπαντούν πως κάτι τέτοιο απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη των Δ.Σ. και ως προς αυτό θα γίνουν συνεδριάσεις, ώστε να αποφανθούν για την περαιτέρω στάση τους.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκε στους γονείς πως η Π.Ε. Ξάνθης ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να εξοφληθεί ένα μεγάλο μέρος της οφειλής του κράτους προς τους μεταφορείς, να ικανοποιηθούν εν μέρει αυτοί και να ξεκινήσουν οι μεταφορές.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης θα έχουν συνάντηση με τον Υπ. Εσωτερικών κος Ευρυπίδη Στυλιανίδη την Τρίτη στην Αθήνα ώστε να λάβουν και τις σχετικές δεσμεύσεις.