ΕΛΛΑΔΑ

Κατάχρηση στο ταμείο του Δήμου Ύδρας

Κατάχρηση στο ταμείο του Δήμου Ύδρας

Υπόθεση κατάχρησης, άγνωστου μέχρι στιγμής ποσού, αποκαλύφθηκε στο Δήμο Ύδρας.

Στην κατάχρηση εμπλέκεται υπάλληλος της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, την οποία ο Δήμαρχος υποχρεώθηκε να θέσει σε αργία.

Είναι η δεύτερη υπόθεση κατάχρησης που καταγράφεται σε νησί του Αργοσαρωνικού αφού προηγήθηκε μία ανάλογη υπόθεση στο Δήμο Πόρου για την οποία είναι προφυλακισμένη μία υπάλληλος του Δήμου.

Στο Δήμο Ύδρας κυριαρχεί ένα πέπλο σιωπής για τα οικονομικά του Δήμου. Ο Δήμαρχος κ. Κοτρώνης έχει αρνηθεί να δώσει στοιχεία στον δημοτικό σύμβουλο κ. Τσακίρη για θέματα οικονομικής διαχείρισης του Δήμου.

Αποκαλύφθηκε ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Μαρκαντώνης εισέπραττε παράνομα το μισθό του Προέδρου και υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα χρήματα, κάτι που δείχνει πολλά.

Ο κ. Τσακίρης είχε ζητήσει επίσης να πληροφορηθεί τον αριθμό των κινητών τηλεφώνων που πλήρωνε ο Δήμος, καθώς και λεπτομέρειες για διάθεση πιστώσεων και αναθέσεων έργων, χωρίς να πάρει απάντηση. Είχε επίσης επισημάνει την πρόσληψη δύο ειδικών συμβούλων σε ένα τόσο μικρό σε έκταση Δήμο αλλά και υπερχρεωμένο.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο απεχώρησε σύσσωμη η μείζων και η ελάσσων αντιπολίτευση, έγινε καυγάς για τα οικονομικά του Δήμου, με τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Βούλγαρη να θέτει ερωτήματα για το χρέος και την οικονομική κατάσταση του Δήμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κοτρώνης δεν έχει προχωρήσει, μέχρι σήμερα, σε έναν απολογισμό για την ακριβή οικονομική κατάσταση του Δήμου που είναι υπερχρεωμένος ούτε και έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης.

Φαίνεται ότι η πίεση που ασκήθηκε στη δημοτική αρχή, οδήγησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου της κατάχρησης αφού φοβήθηκαν έναν οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο που είναι βέβαιο ότι θα ζητούσαν δημοτικοί σύμβουλοι.

Το σίγουρο είναι ότι το ποσό της κατάχρησης προέρχεται από τα έσοδα του Δήμου και προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν το είχαν αντιληφθεί τόσο καιρό ο Διευθυντής της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, η πολυπράγμων οικονομική σύμβουλος του Δήμου κ. Λιάκου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Κοτρώνης.

Η κατάχρηση χρονολογείται από το έτος 2009 και συνεχιζόταν μέχρι σήμερα.

Άμεσα πρέπει να επέμβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να διενεργήσει έλεγχο.

Διαβάστε επίσης:

Τυφλοί και δυσλεκτικοί σε Ύδρα και Ζάκυνθο

Τα επεισόδια της Ύδρας και οι «ουρές» τους