ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολές μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Επιστολές μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας από το δικηγορικό γραφείο του κ. Φραγκίσκου Ραγκούση λάβαμε επιστολές των κατηγορουμένων, Μιχάλη Νικολόπουλου και Παναγιώτη Αργυρού.

Ο Μ. Νικολόπουλος αρχικά χαρακτηρίζει την δίκη ως «πολιτικό στρατοδικείο».

«Κανένα σκουλήκι της Δικαστικής Μαφίας, όπως και αυτοί εδώ, δεν είναι άξιο να κρίνει ούτε ένα χτύπημα ούτε ένα μέλος της οργάνωσης μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Μ. Νικολόπουλος και συμπληρώνει «Η στάση μας απέναντι τους δεν είναι άλλη πέρα από εχθρική και επιθετική, ως ένα δείγμα των πραγματικών προθέσεων μας».

Ο δε Π. Αργυρός αναφέρεται στην διαδικασία ως εξής «Εσείς οι ίδιοι υπηρέτες μιας πιο άθλιας κοινωνίας που σας έχει δώσει το δικαίωμα να θάβετε ανθρώπινες ζωές έχετε το θράσος να εμφανίζεστε εδώ μπροστά μας για να μας κρίνετε για την αναρχική και επιθετική μας δράση ενάντια στον κόσμο και στον πολιτισμό που εκπροσωπείτε».

Μάλιστα στην επιστολή του δηλώνει «περήφανο μέλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης με τα παρακάτω λόγια «Γιατί ναι, όντως είμαι εχθρός σας και εχθρός του συστήματος του οποίου είστε μέρος, ως αναρχικός και ως περήφανο μέλος της ΣΠΦ και της ΑΑΟ/ΔΕΜ Δεν μετανιώνω για τίποτα, για καμία από τις πράξεις μου, για καμία από τις επιλογές μου».