ΕΛΛΑΔΑ

Χάρισαν 5,4 εκατ. ευρώ από το χαράτσι της ΔΕΗ σε μεγάλες επιχειρήσεις

Χάρισαν 5,4 εκατ. ευρώ από το χαράτσι της ΔΕΗ σε μεγάλες επιχειρήσεις

Ενώ ο ελληνικός λαός υποφέρει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να πληρώσει τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, τα... μεγάλα κεφάλια εξακολουθούν να την γλιτώνουν!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «το ΧΩΝΙ», 20 μεγάλα συγκροτήματα επιχειρήσεων είτε πλήρωσαν μειωμένο, είτε απηλλάγησαν από το χαράτσι της ΔΕΗ.

Τις αποκαλύψεις ξεκίνησε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ αποκαλύπτοντας ένα ακόμη μεγάλο σκάνδαλο.

Οι πολίτες που κλήθηκαν να καταβάλουν το «χαράτσι» αποτελούν θύματα εμπαιγμού, καθώς αντίθετα με εκείνους, μεγάλες επιχειρήσεις πλήρωσαν, στην «καλύτερη» των περιπτώσεων, μειωμένο τέλος ακινήτων, με έκπτωση έως και 60%, ή εξαιρέθηκαν πλήρως του σχετικού «βάρους».

Όλα αυτά την ώρα που εκατομμύρια μισθωτοί δεν δικαιούνται καμία έκπτωση.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος μετέβη στην Ευελπίδων και παρέδωσε σε εισαγγελέα φάκελο με στοιχεία για τις επίμαχες επιχειρήσεις προκειμένου να ελεγχθεί η υπόθεση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι «δεν μπορεί να πληρώνουν χαράτσι μόνον οι φτωχοί», ο δε νομικός σύμβουλος της ΓΕΝΟΠ Δ. Περπατάρης ανέφερε ότι σκοπός της επίσκεψής τους στην Εισαγγελία ήταν η ανάγκη διερεύνησης σε βάθος της υπόθεσης, ώστε να εξακριβωθεί αν ήταν νόμιμη η καταγγελλόμενη μεταχείριση των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.