ΕΛΛΑΔΑ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Φρούριο το κέντρο της Αθήνας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Φρούριο θα θυμίζει για μια ακόμη φορά το κέντρο της Αθήνας, καθώς η Αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον εορτασμό της 39ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Οι πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας έχουν κλείσει από την Τετάρτη το βράδυ και θα ανοίξουν και πάλι το βράδυ του Σαββάτου που θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις της επετείου.

Εντός των πανεπιστημίων θα παραμένουν για περιφρούρηση φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από την Πέμπτη με καταθέσεις στεφάνων στον χώρο του Ιδρύματος στην οδό Πατησίων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η Ελληνική Αστυνομία έχει θέσει ήδη σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πατησίων, ενώ επί ποδός βρίσκεται η ακαδημαϊκή κοινότητα για την περιφρούρηση των εκδηλώσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Ανήμερα της επετείου οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, που περικλείεται από τις: Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και τις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία-τρόλεϊ).

Οι οδηγοί μέχρι και το Σάββατο θα πρέπει να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου.