ΕΛΛΑΔΑ

Διανομή τροφίμων υπό τους όρους της Χρυσής Αυγής...

Διανομή τροφίμων υπό τους όρους της Χρυσής Αυγής...

Ανθρωπιστική βοήθεια αλλά με τους δικούς της όρους θέλει να δώσει ξανά η Χρυσή Αυγή.

Τα μέλη του κόμματος προσέγγισαν ιερείς μεγάλης ενορίας στην Πάτρα και τους πρότειναν να προσφέρουν τρόφιμα εν όψει Χριστουγέννων, αλλά μόνο σε Έλληνες.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του «Ημερήσιου Κήρυκα», η προσέγγιση έγινε από εκπροσώπους της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στους ιερείς της συγκεκριμένης Εκκλησίας και ουσιαστικά αυτό που ζήτησαν είναι να διαθέσουν εν όψει και των Χριστουγέννων μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Όμως αυτό θα γινόταν υπό… δύο όρους!

Ο πρώτος είναι πως τα τρόφιμα θα δίνονταν αποκλειστικά σε Έλληνες, ενώ η Χρυσή Αυγή θα αναλάμβανε και την επικοινωνιακή διαχείριση, δηλαδή θα φαινόταν ως πρωτοβουλία δική της ως κόμμα.

Οι ιερείς αρνήθηκαν ευγενικά λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να γίνει διαχωρισμός των συνανθρώπων μας σε Έλληνες και μη και επιπλέον ούτως ή άλλως η εκκλησία έχει ενεργό ρόλο σε τέτοιες προσπάθειες και έτσι δεν μπορεί να μην εμφανιστεί. Επιπλέον τους επεσήμαναν πως αν δεν αποσύρονταν αυτοί οι όροι, φυσικά και δεν θα μπορούσαν να κάνουν τη διανομή.

Ερωτηθείς ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος για το περιστατικό - που πάντως είπε πως δεν γνώριζε - τόνισε ότι η θέση της Εκκλησίας είναι να μην κάνει διακρίσεις, φυλετικές ή άλλου είδους και ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι ιερείς αγκαλιάζουν όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο.