ΕΛΛΑΔΑ

Ταλαιπωρία και αύριο για τους επιβάτες του Μετρό

Ταλαιπωρία και αύριο για τους επιβάτες του Μετρό

Με καθυστερήσεις και προβλήματα θα πραγματοποιηθούν και αύριο τα δρομολόγια του Μετρό, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχεια της κατάληψης στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνη Σταματόπουλο, οι καθυστερήσεις στα αυριανά δρομολόγια θα είναι πιο έντονες, μιας και οι συρμοί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων του μετρό προέβη σε αιφνίδια κατάληψη από τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν από τα αμαξοστάσια οι συρμοί του μετρό και να υπάρχουν καθυστερήσεις στη «γραμμή 2» (Αγ. Αντώνιος- Αγ. Δημήτριος) και στη στη «γραμμή 3» (Αιγάλεω- Δουκ. Πλακεντίας).

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι «δρομολογείται σχέδιο υποβάθμισης της εταιρείας για να δοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα» και αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τον πύργο ελέγχου εάν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στα αιτήματα τους.

Παράλληλα, ζητούν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι το μετρό δεν είναι ελλειμματική επιχείρηση, καθώς ένα εκατομμύριο επιβάτες το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.