ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε κτίριο του παλιού στρατοπέδου «Παύλου Μελά»

Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε κτίριο του παλιού στρατοπέδου «Παύλου Μελά»

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κτίριο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Από τη φωτιά, η οποία ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αίτια δεν κινδυνεύουν γειτονικές κτιριακές εγκαταστάσεις. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, στο ύψος της οδού Δαβάκη και στην κατάσβεση συμμετέχουν δέκα πέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Να σημειωθεί, ότι πριν από ένα περίπου χρόνο είχαν σημειωθεί πάλι άλλες δύο πυρκαγιές, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», με αποτέλεσμα να καταστραφεί σημαντικό τμήμα ενός άλλου κτιρίου. Το ιστορικό στρατόπεδο, που άρχισε να λειτουργεί επί τουρκοκρατίας, στα τέλη του 18ου αιώνα, είχε χρησιμοποιηθεί και ως φυλακή, για Έλληνες και Σέρβους πατριώτες την περίοδο της γερμανικής κατοχής, και απετέλεσε τόπο μαρτυρίου και εκτελέσεων από τους ναζί.

Το στρατόπεδο δεν λειτουργεί από το 2002 και ο χώρος, μαζί με τις παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις, παραχωρήθηκαν στο Δήμο Παύλου Μελά, που πήρε από το στρατώνα το «καλλικρατικό» όνομά του. Όμως, οι διαδικασίες αξιοποίησης καθυστερούν και τα παλιά κτίρια, πολλές φορές, χρησιμοποιούνται από περιθωριακά άτομα τα οποία βρίσκουν μέσα σ΄ αυτά καταφύγιο, κυρίως τους χειμερινούς μήνες.