ΕΛΛΑΔΑ

Τι ισχυρίζεται η κυβέρνηση για το «φιάσκο» στο Μαλανδρίνο με Ριζάι

Τι ισχυρίζεται η κυβέρνηση για το «φιάσκο» στο Μαλανδρίνο με Ριζάι

Αφού στήθηκε ένα σκηνικό «θρίλερ» και η χώρα διασύρθηκε διεθνώς μέσω των φωτογραφιών που διέρρευσε ο Αλκέτ Ριζάι στον αλβανικό τύπο, οι πολιτικοί ιθύνοντες... αλληλοσυγχαίρονται που ανακάλυψαν ότι ο κακοποιός είχε κινητοποιήσει ολόκληρη την κρατική μηχανή με ένα «πολύ επικίνδυνο»... κασετοφωνάκι!


Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης αμέσως μετά τη λήξη της ομηρίας και την παράδοση του Αλκέτ Ριζάι ύστερα από την κινητοποίηση σχεδόν ολόκληρου του μηχανισμού:

«Μετά την επιτυχή κατάληξη της απελευθέρωσης των ομήρων σωφρονιστικών υπάλληλων και της σύλληψης των δραστών στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συγχαίρει όλους όσοι συνέβαλαν στην αναίμακτη έκβαση της επιχείρησης.

Από την εκδήλωση του συμβάντος για την πολιτική ηγεσία του ΥΔΔΑΔ, η οποία ήταν σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους παράγοντες, πρωταρχικός στόχος υπήρξε η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και ο αίσιος τερματισμός της αγωνίας των ομήρων και των οικογενειών τους, καθώς επίσης και η αποκατάσταση της ηρεμίας στη λειτουργία του σωφρονιστικού καταστήματος.

Τούτο επιτεύχθηκε χάριν της άριστης συνεργασίας με την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, την αποτελεσματικότητα των ενεργειών των διαπραγματευτών και των άλλων δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ, των Εισαγγελέων Εποπτών, της Διεύθυνσης, των σωφρονιστικών υπαλλήλων και των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, τους οποίους και συγχαίρουμε».

Το ωραίο είναι ότι ο Ριζάι παραδόθηκε μόνος του αφού κουράστηκε κι αφότου εξέθεσε τον κρατικό μηχανισμό με τις φωτογραφίες που έστειλε στα αλβανικά ιστολόγια και τις αλβανικές εφημερίδες από την ελληνική φυλακή υψίστης ασφαλείας...