Όλες οι αλλαγές στα κοινόχρηστα

Newsroom Newsroom

Όλες οι αλλαγές στα κοινόχρηστα

Με 2.000 ευρώ πρόστιμο θα απειλούνται οι διαχειριστές των πολυκατοικιών που δεν δημοσιεύουν στον πίνακα με τα κοινόχρηστα και τα παραστατικά εξόδων για κηπουρούς, βαφές, συντήρηση ασανσέρ και όποια άλλη εργασία εκτελείται στο κτήριο.

Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο Ανάπτυξης επιχειρεί να απαλλάξει τους ενοίκους των πολυκατοικιών από υπερβολικές και αδικαιολόγητες χρεώσεις, επιβαρύνσεις χωρίς διαφάνεια για υποτιθέμενες εργασίες, οι οποίες δεν πιστοποιούνται με τα απαραίτητα παραστατικά.

Η σχετική αγορανομική διάταξη η οποία υπεγράφη και ισχύει άμεσα επιδιώκει επίσης την πάταξη της μαύρης εργασίας καθώς, υποχρεώνει τους διαχειριστές να αναρτούν μαζί με τον πίνακα των κοινοχρήστων και τα τιμολόγια ή τις αποδείξεις πληρωμών, για εργασίες που γίνονται στην πολυκατοικία ή σχετικές αγορές υλικών, πινέλα, χρώματα, κλειδαριές κλπ.

Στο μέχρι τώρα καθεστώς, ήταν δυνατό να γίνει μια οποιαδήποτε δαπάνη για μια πολυκατοικία (καύσιμα, βάψιμο κοινοχρήστων χώρων, περιποίηση κήπου κλπ) και αυτό να περάσει στα κοινόχρηστα. Αλλά πώς θα ξέρει ο κάτοικος του διαμερίσματος που πληρώνει τα κοινόχρηστα, πόσα ξόδεψε ο προμηθευτής για το πετρέλαιο;
Ιδιαιτέρως αν δεν έχουν κοπεί τα σχετικά τιμολόγια ή το πετρέλαιο είναι προϊόν λαθρεμπορίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved