ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Δε συλλαμβάνουμε τραυματισμένους μετανάστες στη Μανωλάδα

ΕΛ.ΑΣ.: Δε συλλαμβάνουμε τραυματισμένους μετανάστες στη Μανωλάδα

Μετά την καταγγελία της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Κανελλοπούλου ότι ο κ. Δένδιας και η Αστυνομία συμμετέχουν δραστήρια στην τραγωδία της Μανωλάδας και απελαύνουν τους μετανάστες προκειμένου να εξαφανίσουν τους μάρτυρες η Αστυνομία πήρε θέση.

Συγκεκριμένα επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για συλλήψεις μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα, αρνήθηκε όμως ότι συλλαμβάνει τους τραυματίες εργάτες από το Μπαγκλαντές και τους προωθεί προς απέλαση, όπως υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι έρευνες στρέφονται κυρίως εναντίον κάποιων από τους αλλοδαπούς που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν επειδή ήταν απλήρωτοι, όταν οι επιστάτες άνοιξαν πυρ. Κι αυτό γιατί κάποιοι από αυτούς απειλούσαν να τους επιτεθούν, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Στον τόπο όπου συνέβη το περιστατικό, οι αστυνομικοί βρήκαν 15 σιδερένιους σωλήνες και 12 αυτοσχέδια ρόπαλα και προσπαθούν από τα δακτυλικά αποτυπώματα να βρουν ποιοι τα κρατούσαν

Ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε ότι όσοι μετανάστες ήταν παρόντες στο πρωτοφανές επεισόδιο, ακόμη και αυτοί που τραυματίστηκαν ελαφρά και αποχώρησαν από το νοσοκομείο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, δίνουν κατάθεση στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία.

«Αυτό, όμως, -είπε- δεν σημαίνει ότι θα συλληφθούν, εκτός αν διαπιστωθεί ότι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις βίας. Η Αστυνομία τους αντιμετωπίζει προς το παρόν ως μάρτυρες και όχι ως κατηγορούμενους».

Παρ' όλα αυτά, στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση- «σκούπα» των αστυνομικών δυνάμεων και ελέγχεται το σύνολο των μεταναστών που εργάζονται στα αγροκτήματα, για να διαπιστωθεί αν διαθέτουν έγγραφα παραμονής στη χώρα. Ο ίδιος αξιωματικός αρνήθηκε ότι στόχος των ελέγχων είναι εξαφανιστούν οι μάρτυρες του αιματηρού περιστατικού.

«Αν βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα και δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις, ακολουθείται αυτό που ορίζει ο νόμος...» διευκρίνισε.