ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Εμπρηστική επίθεση σε τηλεοπτικούς σταθμούς;

Χανιά: Εμπρηστική επίθεση σε τηλεοπτικούς σταθμούς;

Ολοσχερώς καταστράφηκαν από πυρκαγιά, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οφείλεται σε εμπρησμό, δυο οικίσκοι στην περιοχή της Μαλάξας Χανίων, μέσω των οποίων μεταδίδεται στα Χανιά το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤ1 και Μακεδονία tv, καθώς και των ραδιοφωνικών σταθμών Αντέννα Δυτικής Κρήτης, Σταρ, Ρυθμός και Easy.

Στο σημείο επιχείρησαν άδνρες της Πυροσβεστικής, όπου παρά τις προσπάθειές τους, η φωτιά κατέστρεψε το σύνολο του εξοπλισμού που υπήρχε και στους δύο οικίσκους με τις ζημιές να εκτιμώνται στις 100.000 ευρώ, ενώ η μετάδοση του προγράμματος των σταθμών έχει διακοπεί. Μάλιστα, συνεργείο της ΔΕΗ δίεκοψε την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο καθώς και στους δυο οικίσκους υπήρχαν αποθηκευμένα καύσιμα ώστε να μπορούν να λειτουργούν οι γεννήτριες των σταθμών στην περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί, ο οικίσκος των οποίων καταστράφηκε, ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία, ενώ το γεγονός ότι η είσοδος των οικίσκων που βρισκόταν σε απόσταση 40 μέτρων, ήταν παραβιασμένη οδηγεί την πυροσβεστική υπηρεσία στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον ένα οικίσκο βρέθηκαν πειστήρια που ενισχύουν αυτή την άποψη, ενώ η προανάκριση από την πυροσβεστική συνεχίζεται.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, δεδομένου ότι στην περιοχή βρίσκεται το σύνολο των εγκαταστάσεων μετάδοσης του σήματος όλων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που εκπέμπουν στα Χανιά.