ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων στο Βόλο

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων στο Βόλο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Θεσσαλίας από την στιγμή που, λίγα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου, το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου ειδοποιήθηκε για φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακυκλώσιμων υλικών στην Β' Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) Βόλου.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν, υπό τις οδηγίες του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Νικόλαου Μιχαλάκη, συνολικά 50 άνδρες με 15 οχήματα της Π.Υ., από Βόλο, ΒΙΠΕ, Αλμυρό, Αργαλαστή, Λάρισα, Σοφάδες ακόμα και από Τρίκαλα και Καρδίσα, προσπαθώντας να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πυρκαγιά, ώστε να μην εξαπλωθεί σε παρακείμενα εργοστάσια, τα οποία, όπως και αυτό που καίγεται, έχουν αποθηκευμένα εύφλεκτα υλικά και ειδικά η διπλανή του μονάδα στην οποία υπάρχουν δεξαμενές με μαζούτ και εκατοντάδες βαρέλια πιθανώς με εύφλεκτο υλικό.

Όπως αναφέρει το e-volos.gr, στο εργοστάσιο, που δεν λειτουργεί ακόμη κανονικά, αφού βρίσκεται υπό κατασκευή, πραγματοποιούνταν εργασίας ηλεκτροσυγκόλλησης μέχρι την στιγμή που, για άγνωστους ακόμα λόγους, ξέσπασε η φώτια.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός και ότι δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας έχουν αποκλείσει την περιοχή για λόγους ασφαλείας, ενώ στο σημείο βρίσκονται και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αφού ο μαύρος πυκνός καπνός δημιουργεί προβλήματα στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι επιχειρούν με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Τέλος, το τεράστιο σύννεφο πυκνού μαύρου καπνού, τουλάχιστον τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, ήταν εμφανές από το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Ροή Ειδήσεων