ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια οι τρεις γιατροί

Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια οι τρεις γιατροί

Ενόχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια έκρινε το δικαστήριο τον πρώην αναπληρωτή της μαιευτικής κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, την τότε γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας και τον ένα ειδικευόμενο γιατρό, για την υπόθεση της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη που άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο το 2009.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής κρίθηκε επιπλέον ένοχος για παράβαση καθήκοντος. Και οι τρεις γιατροί θα ασκήσουν έφεση.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους υπόλοιπους κατηγορουμένους μεταξύ αυτών τον δεύτερο ειδικευόμενο γιατρό, τον ακτινολόγο, την ειδικευόμενη ακτινολόγο και την ιδιώτη γιατρό.

Ο επίλογος στην τραγική υπόθεση του θανάτου της Μαρίας Βουλγαρίδη μπήκε στη δικαστική αίθουσα τα ξημερώματα λίγο πριν τις 5 το πρωί μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που άρχισε στις 5 χθες το απόγευμα.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης στον πρώην διευθυντή της κλινικής 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης 2 ετών και στον ειδικευόμενο ποινή φυλάκισης 1 έτους.