ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα η απολογία του 19χρονου Βρετανού

Τη Δευτέρα η απολογία του 19χρονου Βρετανού

Στην ανακρίτρια Ηρακλείου οδηγήθηκαν σήμερα οι περισσότεροι από τους Άγγλους συλληφθέντες για την αιματηρή συμπλοκή στα Μάλια, από την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Βρετανός Tyrell Matthew Burton.

Ο βασικός κατηγορούμενος, ένας 19χρονος Βρετανός και ο συνομήλικός του που εμφανίστηκε ισχυριζόμενος ότι είχε και αυτός μαχαίρι καθώς και ένας ακόμη νεαρός που κατηγορείται για σωματική βλάβη επειδή χτύπησε με το χέρι του ένα φίλο του θύματος, κρατούνται και πρόκειται να απολογηθούν στις 12.00 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι απολογίες των νεαρών ξεκίνησαν κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας και πρώτα οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια 11 άτομα από την παρέα του θύματος, που αφέθηκαν, αργότερα, ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφού η δίωξη που τους είχε ασκηθεί ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ακολούθησαν οι απολογίες των πέντε από τους οκτώ φίλους του φερόμενου ως βασικού δράστη οι οποίοι στη συνέχεια επίσης με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακρίτριας αναμένονται και αυτοί να αφεθούν ελεύθεροι, αφού και για αυτούς η δίωξη είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της όλης προανακριτικής διαδικασίας αποτέλεσαν οι καταθέσεις από δύο κοπέλες από την παρέα του θύματος, οι οποίες έδωσαν λεπτομερείς περιγραφές για την αιματηρή συμπλοκή που κατέληξε στη δολοφονία του 19χρονου Βρετανού.

Ροή Ειδήσεων