ΕΛΛΑΔΑ

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Πάρο (vid)

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Πάρο (vid)

Πλήθος πιστών γιόρτασε την Κοίμηση της Μεχαλόχαρης στην Πάρο.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου, το "Πάσχα του Καλοκαιριού" όπως λέγεται, στην Εκατονταπυλιανή της Πάρου και χιλιάδες προσκυνητές προσεύχονται στην Παναγία.

Στους εορτασμούς χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. Επίσης παρέστησαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος, ο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και ο Ηγούμενος Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Αρχιμανδρίτης Χρυσοστομος Πήχος.

Η περιφορά της εικόνας πέρασε από όλα τα σοκάκια της Παροικιάς με την μπάντα του ναυτικού να τη συνοδεύει σε ένα κλίμα κατάνυξης.

Screen Shot 2013-08-15 at 2.21.24 PM

Η μπάντα του ναυτικού

Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία του αγήματος με το πολεμικό πλοίο ενώ ακόμη και το πλοίο Blue Star σφύριζε κατά την περιφορά της εικόνας

Screen Shot 2013-08-15 at 2.23.31 PM

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παναγία η Εκατονταπυλιανή της Πάρου είναι ένας εκ των Ιερών Ναών στο οποίο συρρέει πλήθος κόσμου απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, κάθε Δεκαπενταύγουστο.

παρος3
παρος4

Πλήθος κόσμου αλλά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών του νησιού ακολούθησαν την περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

παρος5