ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ: Βρήκαν ποντίκια στο νερό ύδρευσης στην Ηλεία

ΣΟΚ: Βρήκαν ποντίκια στο νερό ύδρευσης στην Ηλεία

Σοβαρό ζήτημα προκύπτει στην ύδρευση της Τοπικής Κοινότητας Καλλικώμου στην Ηλεία, ύστερα από την καταγγελία του 55χρονου Αλέξανδρου Καψιμάλη, κατοίκου του χωριού, ότι βρήκε σε τρεις βρύσες του σπιτιού του υπολείμματα από ποντίκια!

Το ζήτημα που είχε αναδείξει πριν από λίγους μήνες το patrisnews.com προέκυψε ξανά, με τον καταγγέλλοντα να καταφεύγει στον Εισαγγελέα για να ρίξει «φως» στην υπόθεση, καθώς ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Γ.Δάγκαρης, επισημαίνει στo patrisnews.com ότι η δεξαμενή έχει απολυμανθεί πρόσφατα, κάτι που επιβεβαίωσαν κάτοικοι του χωριού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι παρά τα μέτρα ασφαλείας στη δεξαμενή, υπάρχουν σοβαρά κενά που ενισχύουν την πιθανότητα μόλυνσης.

«Εδώ και μερικές ημέρες η βρύση στην κουζίνα έβγαζε λίγο νερό, μέχρι που πριν από 7-8 ημέρες σταμάτησε τελείως. Το ίδιο συνέβη και με τη βρύση του μπάνιου. Με ενημέρωσε η σύζυγός μου για το περιστατικό, ενώ ο γιος μου πήρε ένα κλειδί για να τις ανοίξει και να δει τι συμβαίνει. Όταν τις άνοιξε, από μέσα βγήκαν υπολείμματα και μέλη από ποντίκια. Το ίδιο έβγαλε και ο νεροχύτης. Μάζεψα μερικά παρά την απέχθεια που ένιωσα, και τα έβαλα σε σακούλα», αναφέρει στην εφ. Πατρίς ο κ.Καψιμάλης.

Στη συνέχεια ο κ.Καψιμάλης πρόσθεσε ότι αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο δεν αποκλείεται να προέρχεται από το νερό.

«Έπαθα ζημιά στο στομάχι. Έκανα εξαντλητικές εξετάσεις και πήγα σε πόσους γιατρούς. Χάλασα 1000 ευρώ. Η ιατρική γνωμάτευση αναφέρει ότι έχω μολυνθεί από μικρόβιο. Μπορεί να προήλθε από αυτό, όλα πιθανά είναι. Ενημέρωσα την Αστυνομία και μου είπε ότι θα ενημερώσει και τη δημοτική Αρχή, ενώ σήμερα (σ.σ. χθες) πήγα στον Εισαγγελέα».

Ο καταγγέλλων αναφέρει ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού, βρέθηκαν ψόφια ποντίκια στη δεξαμενή και ότι σταδιακά «”ξεφυτρώνουν “ κι άλλοι κάτοικοι που λένε ότι εντόπισαν τρίχες από ποντίκια στις βρύσες και στα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ. Κι εμείς τα κορόιδα πίνουμε ποντικόνερο».

Η σύζυγος του Κ.Καψιμάλη ανέφερε την προσωπική της εμπειρία.

«Πήγα να πλύνω τα πιάτα και η βρύση δεν έβγαζε νερό. Πέταξα τη σίτα που έχει μπροστά η βρύση και στην αρχή έβγαζε σκουπίδια. Στη συνέχεια παρατήρησα ότι ήταν λιωμένο ποντίκι! Το έπιασα με ένα σουρωτηρι και το μάζεψα, προσπαθώντας να αντέξω το θέαμα. Όταν ξεβίδωσε ο γιος μου τις βρύσες και στον νιπτήρα και στο ντους, διαπιστώσαμε μεγαλύτερα κομμάτια στον σωλήνα που ενώνεται με τη βρύση.

Η κ.Καψιμάλη, τονίζει ότι «πλέον ούτε μπάνιο δεν κάνουμε, και είχαμε και μικρά παιδιά στο σπίτι εκείνες τις μέρες. Πλέον πλένω τα πιάτα με χλωρίνη και κουβαλάω νερό από αλλού. Το θέμα είχε ξαναπροκύψει και στο παρελθόν. Και σημασία δεν έχει αν το ποντίκι βρέθηκε στη βρύση, αλλά το ότι οι δεξαμενές είναι μολυσμένες. Τόσος κόσμος μαγειρεύει και πλένεται από αυτό το νερό, μικροί και μεγάλοι. Μια εβδομάδα τώρα, πάντως, δε βλέπω να έχει κοπεί το νερό, ώστε να καθαριστεί η δεξαμενή».

Ο κ.Καψιμάλης χθες κατέθεσε αίτημα στον Εισαγγελέα ώστε να εξετάσει το ζήτημα.