ΕΛΛΑΔΑ

ΙΣΠ: Το Ιατρικό Σώμα αρνείται να γίνει «Ιφιγένεια»

ΙΣΠ: Το Ιατρικό Σώμα αρνείται να γίνει «Ιφιγένεια»

Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων γιατρών που έχουν παραβεί τους νόμους ζητά εκ νέου ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΙΣΠ), για να σταματήσει η στοχοποίηση-διαπόμπευση του ιατρικού κλάδου, τονίζει σε ανακοίνωσή του.


Ο ΙΣΠ υπογραμμίζει ότι «δεν καλύπτει κανένα ιατρό, ο οποίος αποδεδειγμένα δεν λειτουργεί βάσει της Ιατρικής Νομοθεσίας-Δεοντολογίας και των κανόνων που διεθνώς διέπουν την άσκηση της Ιατρικής». Καταγγέλλει το «μπαράζ της στοχοποίησης των ιατρών μέσω μεμονωμένων-ανώνυμων-γενικόλογων καταγγελιών για υπερσυνταγογράφηση, πληθώρα αναγραφής ιατρικών εξετάσεων κ.α.» και καλεί τα μέσα ενημέρωσης να μην χρησιμοποιούν τίτλους όπως «σάλος για το σκάνδαλο της λευκής μπλούζας», «πάρτι διαρκείας στον ΕΟΠΥΥ με τις συνταγές» κλπ.

Τονίζει δε, ότι περιμένει τη δημοσίευση των στοιχείων των ιατρών που έχουν παραβεί τους νόμους και τους κανόνες της άσκησης της Ιατρικής για ίδιον όφελος, ώστε να ελεγχθούν ανά περίπτωση και να παραπεμφθούν «στα αρμόδια εκ της Πολιτείας όργανα, που είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και οι κατά τόπους Ιατρικοί Σύλλογοι, για την εφαρμογή πειθαρχικών ποινών».

«Το Ιατρικό Σώμα αρνείται να γίνει η 'Ιφιγένεια' για να καλυφθεί ο πραγματικός λόγος, που είναι η υποβάθμιση της Υγείας των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.