ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμο 100 ευρώ σε αστυνομικούς επειδή δεν ανέφεραν τον Μαζιώτη

Πρόστιμο 100 ευρώ σε αστυνομικούς επειδή δεν ανέφεραν τον Μαζιώτη

Πρόστιμο ύψους 100 ευρώ καλούνται να καταβάλουν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας που δεν ανέφεραν ότι είδαν τον Νίκο Μαζιώτη.

Με την παράλειψή τους αυτή θεωρείται ότι συνέβαλαν στην εξαφάνιση του καταζητούμενου, μαζί την Πόλα Ρούπα, η οποία είναι επίσης άφαντη.

Η πληροφορία αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ερωτηματικά έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Επί της ουσίας απαλλάσσει τους αστυνομικούς, οι οποίοι εκ του αποτελέσματος έχουν ήδη επιστρέψει στις υπηρεσίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα ήταν υπόδικοι για την υπόθεση του "Επαναστατικού Αγώνα" και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους το φθινόπωρο του 2011, ύστερα από παρέλευση του 18μήνου της προφυλάκισης τους, ωστόσο όφειλαν να εμφανίζονται ανά τακτά διαστήματα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Ωστόσο, την 20ή Ιουνίου 2012 οι δύο υπόδικοι εξαφανίστηκαν αλλά σε μια περίεργη κίνηση αδράνειας οι αρμόδιοι αξιωματικοί δεν τους αναζήτησαν.

Φέρονται επίσης να καθυστέρησαν να ενημερώσουν την αρμόδια ομάδα της ΕΛ.ΑΣ, η οποία χειρίζεται τα θέματα ανταρτικού πόλης.

Οι ευθύνες έπεσαν τότε σε ανώτερο αξιωματικό του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων και σε τρεις ακόμη αστυνομικούς που κατηγορήθηκαν για την καθυστερημένη ενημέρωση των ανωτέρων τους και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την εξαφάνιση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του, με αποτέλεσμα να τεθούν σε αργία και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.