ΕΛΛΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Ημέρες Σταδιοδρομίας 2013

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Ημέρες Σταδιοδρομίας 2013

Στην Ελλάδα του 2013, όπου η ανασφάλεια και η απογοήτευση επικρατεί στο εργασιακότοπίο, το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς συνεχίζει να χαράζειενεργητική πολιτική σύνδεσης της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας.

Διερευνά, στην πράξη, τις ευκαιρίες απασχόλησης στη χώρα μας και αναδεικνύει την ρεαλιστική εικόνα της αγοράς, δίχως υπερβολές και γενικεύσεις. Σε αυτόν τον άξονα, πραγματοποιήθηκαν και φέτος, οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας 2013», κατά το διάστημα 22-25 Οκτωβρίου 2013, τις οποίες διοργάνωσε το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

DSC06492

Στην εκδήλωση, έλαβαν μέρος συνολικά 50 επιχειρήσεις και περισσότεροι από 100 απόφοιτοι ανά ημέρα, οι οποίοι συμμετείχαν σε ατομικές 15λεπτες συνεντεύξεις με την κάθε εταιρεία. Οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που αναπτύσσονται, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας. Όπως επεσήμαναν οι ίδιοι, η διαδικασία των συνεντεύξεων, τους βοήθησε σημαντικά, να κατανοήσουν τις απαιτήσεις των εταιρειών στο σύγχρονο εργασιακό στίβο, να βελτιώσουν τις ικανότητες αυτοπαρουσίασής τους και να διεκδικήσουν επάξια μια θέση εργασίας. Η πλειοψηφία των εταιρειών έμειναν απόλυτα ικανοποιημένες από το επιστημονικό υπόβαθρο των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, τον επαγγελματισμό τους, καθώς και τη συνολική διοργάνωση.

DSC06522

Φέτος, για πρώτη φορά, οι Ημέρες Σταδιοδρομίας πραγματοποιήθηκαν στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που βρίσκονται στο Ολυμπιακό Συγκρότημα της Νίκαιας (Ολυμπιακό Κέντρο Νίκαιας - Άρσης Βαρών). Οι εγκαταστάσεις λειτούργησαν για πρώτη αφορά, μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, με αφορμή τις Η.Σ. 2013, σε μια προσπάθεια του Πανεπιστήμιου Πειραιώς να αξιοποιήσει τις νέες του εγκαταστάσεις και με την έμπρακτη στήριξη του Δήμου Νίκαιας, που εξασφάλισε την δωρεάν μετακίνηση των υποψηφίων.