ΕΛΛΑΔΑ

Εξώδικα από το ΙΝΚΑ για «ροζ τηλέφωνα»

Εξώδικα από το ΙΝΚΑ για «ροζ τηλέφωνα»

Φραγή στα «ροζ τηλέφωνα» ζητάει με εξώδικη επιστολή του το ΙΝΚΑ (Ινστιτούτο Καταναλωτών), όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας NEWSBOMB.

Το εξώδικο είχε παραλήπτες όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με κοινοποίηση στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε πώς θα ενημερώσει τους καταναλωτές για τις απαντήσεις που θα δώσει η κάθε εταιρία και πώς θα διερευνήσει την προέλευση και ιδιοκτησία αυτών των τηλεφώνων, και αν υπάρχει οικονομικό όφελος σε τρίτους.

Τι αναφέρει η επιστολή

«Έχει γίνει σωρεία καταγγελιών από καταναλωτές ότι από συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς γίνονται αναπάντητες κλήσεις και στέλνονται μηνύματα και οι συνδρομητές, νομίζοντας πως πρόκειται για δικούς τους ανθρώπους από το εξωτερικό, καλούν στους αριθμούς αυτούς, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ροζ τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να χρεώνονται με υψηλό κόστος, ενώ υπάρχει κίνδυνος να γνωστοποιηθεί σε κακοποιούς ο τηλεφωνικός κατάλογος του κάθε κινητού. Παρακαλούμε να διακόψετε αμέσως κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με αυτά τα τηλέφωνα προς και από τους συνδρομητές σας, και να τους προστατεύσετε όπως έχετε τη νομική και ηθική υποχρέωση. Περιμένουμε εντός μιας βδομάδας τη γραπτή απάντησή σας την οποία θα κοινοποιήσουμε στους καταναλωτές, όπως και τυχόν απουσία απάντησης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Η NEWSBOMB με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ έφερε πρώτη στο φως της δημοσιότητας, τις απάτες μέσω τηλεφώνων και σκοπεύει να επιστρέψει σύντομα με περισσότερες αποκαλύψεις.

NEWS

Διαβάστε επίσης:

ΝΤΡΟΠΗ: Οι «Γκρίζοι Λύκοι» κάνουν Τζαμί την Αγία Σοφία

Μπουλντόζες ρίχνουν Μύκονο, Σαντορίνη και Ρόδο!