ΕΛΛΑΔΑ

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην Πάτρα

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται στην Πάτρα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Πάτρα όπου τις επόμενες ώρες αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου συνιστά την προσοχή των πολιτών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί, οι πολίτες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, το γραφείο πολιτικής προστασίας του δήμου συνιστά στους πολίτες να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά και να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.

Επίσης, συνιστά να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους. Όσοι πολίτες βρίσκονται στο δρόμο θα πρέπει να ακινητοποιήσουν το όχημά τους στην άκρη του δρόμου, μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.