ΕΛΛΑΔΑ

Αρβανιτόπουλος: 313 άτομα με το ίδιο επώνυμο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αρβανιτόπουλος: 313 άτομα με το ίδιο επώνυμο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Για 313 περιπτώσεις ατόμων με το ίδιο επώνυμο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Παιδείας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γιατί υπάρχει τόση ένταση από μια χούφτα ανθρώπων στο ΕΚΠΑ; Πάμε να κρύψουμε τα άπλυτα κάτω από το χαλί; Μόνο στο Καποδιστριακό, αν δείτε τους υπαλλήλους, υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο, συνεπωνυμίες».

Όσο για το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών δήλωσε:

«Η πραγματικότητα των πανεπιστημίων έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και σας μιλάει ένας υπουργός που δεν δίστασε να επιστρατεύσει 5.000 ανθρώπους το Μάιο, για να γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις με τον πλέον αδιάβλητο τρόπο. Η πανεπιστημιακή πραγματικότητα, όμως, έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Το πρόβλημα γενικότερα, για όσους ξέρουν τον πανεπιστημιακό χώρο και το παρελθόν που κουβαλάει (είναι ότι μπορεί να γίνει ανάφλεξη, με καταλήψεις κτλ.). Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί, διότι τα κατασταλτικά μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν στον πανεπιστημιακό χώρο μπορούν να οδηγήσουν σε ανάφλεξη και κοινωνική αναταραχή και αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται αυτή η χώρα, αυτή τη στιγμή».