ΕΛΛΑΔΑ

Πολλές καταστροφές στην Ολυμπία από την βροχόπτωση

Πολλές καταστροφές στην Ολυμπία από την βροχόπτωση

Πολλά, αλλά ευτυχώς όχι σοβαρά, προβλήματα προκάλεσε η ξαφνική νεροποντή που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ολυμπία.

Δρόμοι έγιναν ποτάμια, δέντρα έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια και τμήματα βουνών και βράχων κατέρρευσαν, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σύμφωνα με το patrisnews.

Μισή ώρα βροχή ήταν αρκετή για να… τρέχει και να μη φτάνει η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου, μέχρι αργά χθες το βράδυ, με συντονιστές τον αντιδήμαρχο Γιώργο Γεωργακόπουλο και τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Καρανικολό.

Στην Ολυμπία
Στην Ολυμπία δημιουργήθηκαν μικροπροβλήματα στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού, όταν τα φύλλα των πλατάνων κάλυψαν τα φρεάτια, εμποδίζοντας την απορροή των υδάτων.

Η έγκαιρη επέμβαση δύο ανδρών του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρχαίας Ολυμπίας, που απομάκρυναν τις σχάρες των φρεατίων, απέτρεψε τα νερά να φτάσουν στα καταστήματα, ενώ οι εργαζόμενοι του δήμου, καθάρισαν και τα υπόλοιπα φρεάτια της πόλης, ώστε να μη δημιουργηθεί αντίστοιχο πρόβλημα.

Επίσης, κατολίσθηση σημειώθηκε στην έξοδο του τούνελ της Εκεχειρίας, όπου ο δήμος τοποθέτησε προειδοποιητικούς κώνους, αφού λόγω της συνεχιζόμενης βροχής και πτώσης χωμάτων, ήταν αδύνατη έως επικίνδυνη, όπως εξήγησε ο κ. Γεωργακόπουλος, η επέμβαση στο σημείο.

Τέλος, για αρκετή ώρα παρέμεινε κλειστός ο δρόμος Φλόκα - Ολυμπία, λόγω πτώσης δυο πεύκων, τα οποία παρέσυραν και ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ. Από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς, αφού εκείνη τη στιγμή, αν και πρόκειται για πολυσύχναστο δρόμο, δεν περνούσε κανένα όχημα.

Άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου προχώρησαν στην κοπή των δέντρων και οι εργαζόμενοι του δήμου τα απομάκρυναν και καθάρισαν το δρόμο, ενώ και τεχνικό συνεργείο της ΔΕΗ, απομάκρυνε τα καλώδια.

Στην Δ.Ε Φολόης
Δυο κατολισθήσεις στη Νεράιδα και μια στο Κούμανι, απέκλεισαν για λίγο τα χωριά, αλλά τα χωματουργικά μηχανήματα του δήμου προχώρησαν στον καθαρισμό των δρόμων προς Χελιδόνι και Μηλιές για τη Νεράιδα, και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε γρήγορα. Αντίθετα, τα μηχανήματα δούλευαν στο Κούμανι μέχρι αργά το απόγευμα, λόγω της μεγάλης έκτασης του προβλήματος.

Άμεση ενεργοποίηση
Η ενεργοποίηση του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ήταν άμεση, αφού έτσι κι αλλιώς οι εργαζόμενοι βρίσκονταν επιφυλακή, λόγω της προειδοποίησης για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Υπό βροχή οι εργαζόμενοι στον τομέα Πολιτικής Προστασίας υπερέβαλαν εαυτούς και ο κ. Γεωργακόπουλος, που βρέθηκε τόσο στο Φλόκα όσο και στη Νεράιδα, δεν παρέλειψε να τους συγχαρεί, όπως και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, με το οποίο ο δήμος έχει αγαστή συνεργασία.