ΕΛΛΑΔΑ

«Ύποπτο» δέμα έσπειρε τον τρόμο στα ΕΛΤΑ Κομοτηνής

«Ύποπτο» δέμα έσπειρε τον τρόμο στα ΕΛΤΑ Κομοτηνής

Πανικός προκλήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα ΕΛΤΑ Κομοτηνής όταν υπέπεσε στην αντίληψη των εργαζομένων ένα «ύποπτο», εκ πρώτης όψεως, δέμα το οποίο είχε αποδέκτη έναν μετανάστη στο Κέντρο Παράνομων Μεταναστών Κομοτηνής με αποστολέα από την Αθήνα.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στη μία το μεσημέρι όταν έφτασε στην Κομοτηνή φορτηγό των ΕΛΤΑ με την αλληλογραφία για την πόλη της Κομοτηνής και εντοπίστηκε ένα δέμα από το οποίο έβγαιναν περίεργοι ήχοι.

Σύμφωνα με το ThrakiToday, οι υπάλληλοι πάγωσαν θεωρώντας πως κάτι δεν πήγαινε καλά με το εν λόγω δέμα, με έκδηλο τον φόβο πως εντός αυτού βρισκόταν τοποθετημένος κάποιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Πάνω στο δέμα υπήρχαν τα στοιχεία ενός παράνομου μετανάστη που κρατείται στο Κέντρο Μεταναστών Κομοτηνής, ο οποίος εμφανιζόταν ως αποδέκτης, καθώς και ένα τηλέφωνο στη θέση του αποστολέα, το οποίο όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν άνηκε σε κάποιον.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές της Κομοτηνής, οι οποίες αρχικά "έκοψαν" την κυκλοφορία το δρόμο μπροστά από τα ΕΛΤΑ, ενώ στη συνέχεια προσπάθησαν να ανακαλύψουν τι έκρυβε το ύποπτο δέμα. Στην επιχείρηση συμμετείχε και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Η περιοχή αποκλείστηκε για σχεδόν έξι ώρες με τους αστυνομικούς να τοποθετούν προειδοποιητικές κορδέλες και την κυκλοφορία να διακόπτεται, ενώ ειδικός πυροτεχνουργός κατέφτασε από τη Θεσσαλονίκη ελέγχοντας το δέμα και καταλήγοντας πολύ γρήγορα στο συμπέρασμα πως αυτό δεν έκρυβε κινδύνους.

Όπως αποδείχθηκε, μέσα σε αυτό, υπήρχε ένα ραδιόφωνο και τρόφιμα.

Αμέσως μετά τη διαλεύκανση της υπόθεσης οι δρόμοι τέθηκαν και πάλι σε κυκλοφορία ενώ το δέμα παραδόθηκε στον αποδέκτη.