ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Κουφοντίνας: Ο κύκλος της 17Ν έχει κλείσει

Δ. Κουφοντίνας: Ο κύκλος της 17Ν έχει κλείσει

Σκληρή δήλωση Κουφοντίνα μετά την επιστολή και το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού, όπου αυτοπροσδιορίζεται ως ελεύθερο μέλος της 17Ν.


Με επιστολή του που δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών ουσιαστικά απαντά σε σκληρή γλώσσα πως όχι απλά δεν μπορεί να είναι εκείνος συνεχιστής αλλά δεν έχει και το δικαίωμα να αναφέρεται στην οργάνωση ως συνεχιστής της.

Ολόκληρη η δήλωση Κουφοντίνα:
«Όπως έχω πει ξανά, ο ιστορικός κύκλος της 17Ν έχει κλείσει. Το έχω δηλώσει το 2002, όταν υπεράσπιζα την τιμή της οργάνωσης και τις επαναστατικές αξίες που ευτελίζονταν από τις ομολογίες και τραυματίζονταν από το κενό της σιωπής.

Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της. Τα τελευταία χρόνια όμως στη χώρα μας στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου πιο μητροπολιτικό με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή.

Η κάθε προσωπική επιλογή ένταξης σε αυτό το νέο αντάρτικο κρίνεται και θα κριθεί από αυτήν που ήταν πάντα ο πραγματικός αποδέκτης του λόγου μας, από την αγωνιζόμενη κοινωνία.

Και το κίνημα στην ώρα του θα αξιολογήσει στις διαφορετικές εκφάνσεις του και θα μετρήσει τις δυναμικές, τις προεκτάσεις και τις επιπτώσεις.

Εγώ όμως σήμερα από τη δική μου μεριά οφείλω να προειδοποιήσω προς κάθε κατεύθυνση, προς οποιονδήποτε επίδοξο διεκδικητή ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί και να καπηλεύεται το όνομα και την ιστορία της 17Ν, πολύ περισσότερο να δηλώνει συνεχιστής της.
Αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να ξανακουστεί βάσιμα η γνωστή ρήση του Μαρξ για τη φάρσα της ιστορίας.»

Διαβάστε επίσης:

Σαρωτικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για να ξηλωθεί το δίκτυο Ξηρού-Πυρήνων

Η επικήρυξη των 4.000.000 για τους τρομοκράτες μοιράζεται ισόποσα

Μετατίθεται η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού

4 εκατ. ευρώ σε όποιον βρει Ξηρό, Μαζιώτη και Ρούπα

Κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα