ΕΛΛΑΔΑ

Η 17N εναντίον του Χριστόδουλου Ξηρού

Η 17N εναντίον του Χριστόδουλου Ξηρού

Διαχωρίζει ο Σάββας Ξηρός τη θέση του από τον αδερφό του Χριστόδουλο και τον καλεί «να συνέλθει και να κάνει το σωστό».

Mετά τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα και ο αδερφός του Χριστόδουλου, Σάββας Ξηρός, στρέφεται σήμερα εναντίον του αδερφού του, δηλώνοντας ότι «η 17Ν έχει τελειώσει».

newego LARGE t 1101 25095536

«Ας ακούσει τη συνείδησή του, μακάρι να συνέλθει και να κάνει το σωστό», ανέφερε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Σάββας.

«Είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει αλλά δεν μπορώ να πω τους λόγους και τις αιτίες», σημείωσε σε άλλο σημείο.

Εκτίμησε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο, ενώ επισήμανε πως μετά την απόδραση του αδελφού του διεκόπη βίαια η νοσηλεία του ιδίου στη Λάρισα.

Ο Σάββας Ξηρός αποκήρυξε την ένοπλη δράση και υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της 17Ν. «Η οργάνωση έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει....Τελείωσε αυτό το παραμύθι», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση Γιωτόπουλου και Κουφοντίνα από τις φυλακές ανέφερε: «Ο καθένας έχει διαλέξει το δρόμο του. Στη διάρκεια του δικαστηρίου φάνηκε ήδη μια διαλυμένη ομάδα».

Κουφοντίνας: «Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της»

koufodinas5


Μετά το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού, που αυτοπροδιορίζεται ως ελεύθερο μέλος της 17Ν, ο Κουφοντίνας με επιστολή του σε εφημερίδα του απαντά με σκληρή γλώσσα, ενώ αναφέρει ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναφέρεται ως συνεχιστής της οργάνωσης.

«Η 17Ν έκλεισε τον κύκλο της. Τα τελευταία χρόνια όμως στη χώρα μας στα πλαίσια του πολύμορφου κινήματος αντίστασης αναπτύσσεται ένα άλλο αντάρτικο. Νέου τύπου πιο μητροπολιτικό με χαρακτηριστικά διαφορετικά από το δικό μας. Το οποίο αναπόφευκτα θα πρέπει να λάβει υπόψη τη δική μας εμπειρία, όπως δοκιμάστηκε στην ιστορική της διαδρομή», αναφέρει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Οι εντεταμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

newego LARGE t 1101 53513742


Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ, πραγματοποιεί εντεταμένες έρευνες για να ξηλωθεί το δίκτυο του Ξηρού και των Πυρήνων της Φωτιάς.

Δύο συλλήψεις στην Αθήνα και μία στην Θεσσαλονίκη, έγιναν εχθές από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο πλαίσιο των ερευνών που συνεχίζονται για τον Χριστόδουλο Ξηρό και τυχόν οπλισμό σε σπίτια, ενώ ένα ακόμη άτομο αναζητείται στην Αθήνα.

Στις Αρχές επικρατεί η βεβαιότητα ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός οργάνωσε τη φυγή του από τον Κορυδαλλό σε συνεργασία με τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» και τα ασύλληπτα μέλη τον βοήθησαν να διαφύγει και να κρυφτεί.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο Λεκανοπέδιο εκτείνεται από τα Εξάρχεια και τον Κολωνό, μέχρι τους Αμπελόκηπους και τα Ιλίσια. Στόχος να βρεθεί το κρησφύγετο του Χριστόδολου Ξηρού και να μην του δοθεί η δυνατότητα να οργανώσει και να εκτελέσει κάποιο πιθανό χτύπημα.

Διαβάστε επίσης:

Δ. Κουφοντίνας: Ο κύκλος της 17Ν έχει κλείσει

Economist:«Η επανεμφάνιση τρομοκρατίας είναι χτύπημα για τον Σαμαρά»

Σαρωτικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για να ξηλωθεί το δίκτυο Ξηρού-Πυρήνων

Η επικήρυξη των 4.000.000 για τους τρομοκράτες μοιράζεται ισόποσα

Μετατίθεται η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού

4 εκατ. ευρώ σε όποιον βρει Ξηρό, Μαζιώτη και Ρούπα

Κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα