ΕΛΛΑΔΑ

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας: «Μαγειρεύει Ελληνικά» στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας: «Μαγειρεύει Ελληνικά» στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, αποκλειστικός Χορηγός Επισιτισμού στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών για επαγγελματίες.

Δυναμικό «παρών» στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών που έρχεται να ταράξει «τα νερά» στον επισιτιστικό κλάδο δίνει το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, και συγκεκριμένα οι ταλαντούχοι και άρτια καταρτιζόμενοι σπουδαστές του Τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού των ΙΕΚ ΞΥΝΗ! Ο λόγος για την 1η ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιείται από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου 2014 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Στο πλαίσιο της σημαντικής αυτής διοργάνωσης, την οποία υποστηρίζουν αποκλειστικά οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας με την επίβλεψη των έμπειρων καθηγητών τους- καταξιωμένων chef Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής και κεντρικό σύνθημα «Μαγειρεύουμε ΕΛΛΑΔΑ», θα πραγματοποιηθεί και ένα αφιέρωμα στην Ελληνική Γαστρονομία: παρουσίαση μιας πανδαισίας εδεσμάτων από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, καλώντας τους επισκέπτες να ζήσουν από κοντά μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και μεθυστικών αρωμάτων.


Λόγω του πολυσυλλεκτικού χαρακτήρα της, η EΞΠΟΤΡΟΦ συγκεντρώνει πάνω από 150 επιχειρήσεις, από μεγάλες εταιρίες έως και μικρούς τοπικούς ή ανεξάρτητους συνεταιρισμούς και οικογενειακές επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής, του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της επεξεργασίας, συσκευασίας και διανομής τροφίμων και ποτών, καθώς και παραδοσιακών γαστρονομικών προϊόντων.


Με στόχο να γίνει το απόλυτο σημείο συνάντησης και συνεργασίας των Ελλήνων επαγγελματιών, αλλά ταυτόχρονα και «πύλη» προώθησης των ελληνικών εξαγωγών, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναδεικνύεται στο πιο σημαντικό γεγονός για την κατηγορία, τη νέα χρονιά. Παράλληλα, χάρη στην προβολή της διεθνώς, η EΞΠΟΤΡΟΦ αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

expotrof


H συνεργασία της έκθεσης με το Ελληνο-ρωσικό Επιμελητήριο ανοίγει το δρόμο για κάθε ενδιαφερόμενο, σε μια αγορά πολλαπλών ευκαιριών αλλά και ιδιαιτεροτήτων: την αγορά της Ρωσίας! Γι' αυτό και στις 25 και 26 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της έκθεσης, θα διεξαχθεί το 3ο Συμπόσιο Ελληνο-ρωσικών Εξαγωγών, με θέμα «Προωθώντας ελληνικά προϊόντα στην ρωσική αγορά», που προσφέρει σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν το πλέον πρόσφορο έδαφος για την εξαγωγή των προϊόντων τους, προοπτικές συνεργασίας με τοπικούς αντιπροσώπους και εταιρίες, καθώς και ολοκληρωμένη ενημέρωση για τις συνήθειες και τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Το συμπόσιο θα ακολουθήσει δεξίωση, την οποία θα αναλάβουν εξ' ολοκλήρου να υποστηρίξουν αποκλειστικά οι σπουδαστές της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης και Ζαχαροπλαστικής – Αρχιμάγειρας» των ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους.


Παράλληλα, χάρη στη συνεργασία με τον πιο σημαντικό ελληνικό εξαγωγικό φορέα, τον ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ, στη διάρκεια της έκθεσης θα παρευρίσκεται μια επίλεκτη διεθνής αποστολή 10 ατόμων -ιδιοκτητών αλυσίδων εστιατορίων, supermarket και αντιπροσωπειών- που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της λιανικής αγοράς και των supermarket, καθώς και στην υπερχονδρική. Επιχειρηματίες και επαγγελματίες του κλάδου, από τις μεγάλες και υψηλού επιπέδου αγορές τροφίμων και ποτών της βόρειας, δυτικής και κεντρικής Ευρώπης, με πεδία δράσης πόλεις όπως η Στοκχόλμη, το Ανόβερο, η Φρανκφούρτη, το Μόναχο, η Ζυρίχη, το Λουξεμβούργο κ.ά., θα δώσουν στους Έλληνες εκθέτες την πιο άμεση και επικερδή ευκαιρία για την προώθηση των προϊόντων τους στο εξωτερικό, με σύναψη Β2Β συμφωνιών, εμπορικών και προμηθευτικών συνεργασιών.


Η διοργάνωση γίνεται από την RM INTERNATIONAL, εταιρία με εμπειρία 23 ετών στη διοργάνωση επιτυχημένων εκθέσεων, όπως ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΗΠΟΣ, DENTAL, EΠΙΓΡΑΦΗ. Έχοντας διοργανώσει πάνω από 50 εκθέσεις στην Αττική (Σ.Ε.Φ., Ανατολικό Αεροδρόμιο-Ελληνικό, Ζάππειο Μέγαρο κ.α.) με πάνω από 1.000.000 επισκέπτες, η RM INTERNATIONAL αποτελεί καταξιωμένη και εγγυημένη επιλογή για προβολή και επιτυχία.
Παράλληλα, η έκθεση χαρακτηρίζεται και από Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, καθώς κάθε επίσκεψη συμβάλλει στο πλέον σημαντικό έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού», αποδίδοντας 1€ από κάθε εισιτήριο για τις ανάγκες των παιδιών που φιλοξενούνται στα σπίτια του οργανισμού.

Είσοδος ελεύθερη σε επαγγελματίες


Ζήστε και εσείς από κοντά, στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, το τετραήμερο 24 με 27 Ιανουαρίου, την απόλυτη πανδαισία ελληνικών γεύσεων και γαστρονομικών ανακαλύψεων: την πρώτη ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014!

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου (Στάση Καράγιωργα), τηλ. 2109640117 – 2109606008