ΕΛΛΑΔΑ

Η οικιακή βοηθός της πίσω από την κλοπή και το θάνατο ηλικιωμένης

Η οικιακή βοηθός της πίσω από την κλοπή και το θάνατο ηλικιωμένης

Στην οικιακή βοηθό οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ. τα ίχνη της κλοπής με μεγάλη λεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Ιούνιο σε διαμέρισμα στην περιοχή Τούμπα της Θεσσαλονίκης και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει της ζωή της μία υπερήλικη γυναίκα.


Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία κι ως δράστες κατηγορούνται η 34χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθός μαζί με τρεις συμπατριώτες της. Οι τρεις τελευταίοι, δύο γυναίκες κι ένας άνδρας, συνελήφθησαν, ενώ η οικιακή βοηθός εξαφανίστηκε από την Ελλάδα και αναζητείται.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η κλοπή σημειώθηκε στις 21 Ιουνίου του περασμένου χρόνου. Η 34χρονη είχε αναλάβει τη φροντίδα της 95χρονης γυναίκας, όσο διάστημα έλειπαν από το διαμέρισμα η κόρη της και ο σύζυγός της, που βρίσκονταν σε ολιγοήμερες διακοπές.

Η οικιακή βοηθός, μαζί με δύο από τους τρεις συνεργούς της, μπήκαν σαν "κύριοι" στο σπίτι κι άρπαξαν 260.000 ευρώ σε μετρητά, όπως επίσης κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ. Η 95χρονη, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπέστη σοκ και σωριάστηκε στο πάτωμα, όπου έμεινε αβοήθητη επί τρεις μέρες, μέχρι να επιστρέψει στο σπίτι η κόρη της.

newego LARGE t 1101 53513742

Σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής της δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας Αντώνης Τζιτζής, παρουσιάζοντας την υπόθεση, η υπερήλικη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου όμως κατέληξε τρεις εβδομάδες αργότερα.

Οι υποψίες των αστυνομικών στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στην 34χρονη οικιακή βοηθό. Ενισχύθηκαν δε από το γεγονός ότι, λίγα 24ωρα μετά τη διάπραξη της κλοπής, η 34χρονη ταξίδεψε στην Τιφλίδα της Γεωργίας.

Οι συγκατηγορούμενοί της, ωστόσο, προδόθηκαν από το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα επισκέπτονταν εταιρεία μεταφοράς χρημάτων προκειμένου να στείλουν μέρος της λείας τους στο εξωτερικό, όπως επίσης ενεχυροδανειστήριο, πουλώντας κάποια από τα κλεμμένα κοσμήματα.

Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ για την οικιακή βοηθό θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.