ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Ιστιαία

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Ιστιαία

Συνελήφθησαν, χθες (28-01-2014) το βράδυ στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, δύο 36χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για προμήθεια και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και κατά περίπτωση, για παράβαση του νόμου για τα όπλα και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τους δύο ημεδαπούς να κινούνται με δίκυκλη μοτοσικλέτα στην ανωτέρω περιοχή. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών και προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν.

Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας η μοτοσικλέτα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και οι δύο ημεδαποί συνελήφθησαν. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας απέρριψε εκτός του οδοστρώματος, δύο (2) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (49,10) γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν, όπως επίσης και δύο (2) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία Δικαστικής Λειτουργού, στην οικία του ενός από τους δράστες, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

Ένα κυνηγετικό όπλο, με κομμένη την κάνη του, το οποίο κατείχε παράνομα,
τέσσερα (4) φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
ένα μεταλλικό κυτίο, το οποίο περιείχε φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, βάρους (3,06) γραμμαρίων,
μία πλαστική πλάκα με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας και
δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.