ΕΛΛΑΔΑ

Κατάθεση στεφάνου του Β. Μιχαλολιάκου στο μνημείο της Θύρας 7 (pics)

Κατάθεση στεφάνου του Β. Μιχαλολιάκου στο μνημείο της Θύρας 7 (pics)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επρόκειτο να τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους αδικοχαμένους φιλάθλους του Ολυμπιακού έμπροσθεν του μνημείου της ΘΥΡΑΣ 7 παρουσία της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Την τελευταία εβδομάδα ωστόσο μεγάλη αναταραχή προκλήθηκε στο λιμάνι από την ανακοίνωση της Θύρας 7, σύμφωνα με την οποία ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Β. Μιχαλολιάκος «θεωρείται ανεπιθύμητος στο μνημόσυνο».

Ο ίδιος θέλοντας να ρίξει τους τόνους και να μην δώσει έκταση στο θέμα σεβόμενος τη μνήμη των θυμάτων και τις οικογένειες των, κατέθεσε σήμερα το στεφάνι στο μνημείο συνοδευόμενος από μέλη της Δημοτικής Αρχής της πόλης.

stefani4

Αφού κατέθεσε το στεφάνι στο μνημείο, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά στην ανακοίνωση:

«Είμαστε και σήμερα εδώ συνεπείς με την ιστορία μας. Όπως είμαστε εδώ και χρόνια. Με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, με σεβασμό στην ιστορία του Ολυμπιακού. Είμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε τα 21 παιδιά που έπεσαν νεκρά σε ένα παράδοξο, σε ένα τραγικό και εγκληματικό γεγονός. Μια τραγωδία, για την οποία κανείς δεν τιμωρήθηκε. Για μας, η απώλεια των 21 παιδιών είναι και δική μας. Γιατί εμείς στον Πειραιά είμαστε μια οικογένεια. Αυτό μετρά πάνω από όλα. Το ότι 33 χρόνια κανείς μας δεν ξεχνά δείχνει και το μεγαλείο της ψυχής των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνω τον πόνο των οικογενειών. Θέλω να γνωρίζουν ότι είμαστε δίπλα τους. Και εγώ και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Με όποιον τρόπο μπορούμε. Αιωνία η μνήμη τους. Δεν τους ξεχνάμε ποτέ.»

stefani3

Στην κατάθεση στεφάνου, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Γιώργος Σιγάλας, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αν. Κάρλες, κα Ευαγ. Σαρρή, κ.κ. Χαρ. Τουμπέκης, Ευστ. Κωνσταντούζος, Π. Ρέππας, Γρ. Καψοκόλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Π. Πουλικαράκος κ.α.

πηγή: piraeuspress.gr