ΕΛΛΑΔΑ

Εθελοντική Διακονία Ασθενών: Η χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς

Εθελοντική Διακονία Ασθενών: Η χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς

Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, ενταγμένη στην γενικότερη ποιμαντική μέριμνα της Εκκλησίας για τους Νοσηλευόμενους αδελφούς, δραστηριοποιείται στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Αττικής προσφέροντας με τους 390 εθελοντές της, στοιχειώδη φροντίδα σε μοναχικούς- εγκαταλελειμμένους ασθενείς (ενήλικες και παιδιά) κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Η Εθελοντική Διακονία Ασθενών δραστηριοποιείται σε 4 τομείς:

Α. Ατομικές Διακονίες φροντίδας μοναχικών ασθενών

Εθελοντές προσφέρουν στοιχειώδη φροντίδα σε μοναχικούς ασθενείς (παιδιά και ενήλικες). Με την τρίωρη παρουσία τους προσπαθούν να σταθούν σαν συγγενείς και φίλοι στο πλευρό των ασθενών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας στον ασθενή εναλλάσσονται τρεις εθελοντές με τρεις διαφορετικές βάρδιες, από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. (συνολικά 9 ώρες την ημέρα).

Β. Νοσοκομειακές Ομάδες

Οι εθελοντές των νοσοκομειακών ομάδων επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα τους νοσηλευόμενους προσφέροντας μια στιγμή παρηγοριάς, μια κίνηση ανθρωπιάς, μια κουβέντα συμπαράστασης, και φέρνουν την Εκκλησία και την Αγάπη του Χριστού πιο κοντά στους ασθενείς. Η προσέγγιση γίνεται με πολύ υπευθυνότητα και διάκριση στη συμπεριφορά τους.

Γ. Συνοδεία Ασθενών

Οι εθελοντές συνοδεύουν μοναχικούς ασθενείς από το νοσοκομείο στο σπίτι τους, σε κάποια κλινική, ίδρυμα ή όπου αλλού χρειαστεί. Η συνοδεία γίνεται με ασθενοφόρο του νοσοκομείου ή ιδιωτικό ασθενοφόρο και κατόπιν συνεννόησης και τους υπεύθυνους του νοσοκομείου.

Δ. Γραφειοκρατικές Διαδικασίες

Εξυπηρέτηση μοναχικών ασθενών για διάφορα γραφειοκρατικά θέματα π.χ. ανανέωση βιβλιαρίου, παραλαβή εξετάσεων ή μεταφορά δειγμάτων σε κάποιο διαγνωστικό κέντρο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η εποπτεία και στήριξη των εθελοντών, λειτουργούν υπό την διεύθυνση του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η οικονομική της στήριξη, διασφαλίζεται από τον "Σύλλογο Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων" τον οποίο συνέστησαν για το σκοπό αυτό οι εθελοντές της με την ευλογία της Εκκλησίας

Γίνε Εθελοντής
Γιατί...και συ έχεις πολύ ανθρωπιά και περίσσευμα αγάπης
Γιατί...υπάρχουν ασθενείς χωρίς ανθρώπινη παρουσία στο πλευρό τους
Γιατί...υπάρχουν νοσηλευόμενα μοναχικά παιδιά που στερούνται τη στοργή, την αγκαλιά, τη φροντίδα και την αγάπη της φυσικής τους μητέρας και των οικείων τους.
Μοιράσου μαζί τους το περίσσευμα της αγάπης σου.
Δοκίμασε να γευθείς τη χαρά και την ευλογία της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Για να γίνεις εθελοντής στήριξης συμπλήρωσε την φόρμα