Αλλάζει το πρόγραμμα σπουδών σε εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια

Newsroom Newsroom

Αλλάζει το πρόγραμμα σπουδών σε εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια

Αλλαγές θα σημειωθούν στα αναλυτικά προγράμματα σπουδών στα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, λειτουργούν 10 Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια, των οποίων τα προγράμματα σπουδών πέρα των γενικών μαθημάτων περιλαμβάνουν και υποχρεωτικά μαθήματα ειδικότητας.

Συγκεκριμένα, στις τρεις τάξεις του Λυκείου, εκτός των μαθημάτων γενικής παιδείας περιλαμβάνονται και υποχρεωτικά μαθήματα όπως η Βυζαντινή Μουσική ,η Ερμηνεία Βιβλικών Κειμένων, η Λειτουργική Τελετουργική κ.α. Στο Γυμνάσιο οι μαθητές διδάσκονται Εισαγωγή στην Καινή και Παλαιά Διαθήκη, Αγιολογία, Στοιχεία Εκκλησιολογίας, Ιερές Ακολουθίες και άλλα μαθήματα.

Το υπουργείο Παιδείας θα διαθέσει 1.280.000 ευρώ για να αναπτυχθούν Προγράμματα Σπουδών και συναφή διδακτικά βιβλία στον τοµέα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με στόχο να επιτευχθεί µια ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας και των παιδαγωγικών υποδοµών της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Το υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές καθώς η εκκλησιαστική εκπαίδευση επί δεκαετίες λειτουργεί δίχως να διαθέτει Προγράµµατα Σπουδών (ΠΣ) για τα µαθήµατα θεολογικής και εκκλησιαστικής εξειδίκευσης. Τα δε βιβλία που χρησιμοποιούνται είναι παλαιά και απαρχαιωµένα, δίχως να στηρίζονται σε στοχευμένες και σαφείς παιδαγωγικές και µαθησιακές προϋποθέσεις.

Προκειμένου να υλοποιηθούν οι αλλαγές σε πρόγραμμα σπουδών και σχολικά εγχειρίδια θα συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή για την οργάνωση, τον συντονισµό και την παρακολούθηση της υλοποίησης του όλου Έργου. Παράλληλα θα οργανωθεί ηλεκτρονικό Μητρώο Εµπειρογνωµόνων µε συγκεκριµένα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα ως προς την ανάπτυξη ΠΣ και την εκπόνηση διδακτικών βιβλίων ανά θεολογικό κλάδο.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Παπούλια για τον τυφλό μαθητή στο ΑΠΘ

Διαθεσιμότητα: Καταρτίστηκαν οι πίνακες ΑΣΕΠ του Υπ. Παιδείας

Και νέες αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved