ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Λουκμάν: Την ενοχή των κατηγορούμενων πρότεινε η εισαγγελέας

Δολοφονία Λουκμάν: Την ενοχή των κατηγορούμενων πρότεινε η εισαγγελέας

Την ενοχή κατά το κατηγορητήριο των Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου για την δολοφονία με ρατσιστικό κίνητρο του 27χρονου Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

«Οι κατηγορούμενοι τέλεσαν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και έπληξαν το θύμα με 7 μαχαιριές. Συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώος άνδρα, αλλοδαπού άνδρα και δη πακιστανικής καταγωγής ποιο πλήγμα ήταν θανατηφόρο δεν έχει σημασία. Από την αρχή ήταν αποφασισμένοι».

Η εισαγγελέας αναλύοντας τα πραγματικά περιστατικά ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων για διένεξη με το θύμα, η οποία οδήγησε στο συμβάν, «δεν αντέχουν στη λογική». Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά μετά την τέλεση του εγκλήματος είπε: «μετά την πράξη τους απομακρύνθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος ατάραχοι, χωρίς να είναι ταραγμένοι ή συγκλονισμένοι. Δεν πήγαν προς τα σπίτια τους αλλά κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να κάνουν το γύρο του θριάμβου. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ηρεμία και η ψυχραιμία που αντιμετώπισαν το συμβάν και αναρωτιέμαι αύτη η πράξη τους δεν τους άγγιξε καθόλου; Δεν τους δημιούργησε καμία ταραχή; Δεν υπολόγισαν την ανθρώπινη ζωή και τη αξία του άλλου ανθρώπου».

Απευθυνόμενη στους ενόρκους ζήτησε να καταδικάσουν την πράξη «όπως η κοινωνία στην Ελλάδα, με τις αξίες που έχουν γαλουχηθεί τα παιδιά και οι νέοι θα καταδικάζει κάθε έγκλημα που έχει σαν κίνητρο τη διαφορετικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζουν οι γονείς του Πακιστανού που δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Πακιστανού